Γλυκά Νερά - δικηγόρος Μπάμπη: «Θα επιδιώξουμε να μείνει το παιδί με τους γονείς του»

Τι γίνεται με την κηδεμονία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά - δικηγόρος Μπάμπη: «Θα επιδιώξουμε να μείνει το παιδί με τους γονείς του»

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του συζυγοκτόνου από τα Γλυκά Νερά, επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με την εκπομπή Έλα Χαμογέλα και αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της κηδεμονίας του μωρού.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Μπάμπη για την κηδεμονία του παιδιού

«Αυτή τη στιγμή την επιμέλεια και τη γονική μέριμνα την έχει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Από την Τρίτη, ενδεχομένως να αλλάξει αυτεπαγγέλτως αυτό από την εισαγγελία ανηλίκων. Το παιδί δεν είναι μετέωρο, είναι με τους γονείς του Μπάμπη. Ο ίδιος δεν έχει ρωτήσει ποτέ τι θα συμβεί με εκείνον.

Αυτό που ρωτάει και είναι η μεγάλη του μέριμνα είναι το παιδί και τι θα γίνει με αυτό. Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι ευάλωτος γιατί πιστεύει ότι θα χάσει το παιδί και αυτό θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια. Έχει τρομοκρατηθεί, του έχει δημιουργηθεί φοβία με αυτά που ακούει», δήλωσε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου και συνέχισε:

«Το παιδί βρίσκεται με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και θα επιδιώξουμε να παραμείνει σε αυτό το περιβάλλον. Υπό κάποιες συνθήκες πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να έχουν την επιμέλεια αμφότεροι οι γονείς του πρώην ζεύγους.

Δεν είναι επιδίωξη των γονέων του Μπάμπη να έχουν την επιμέλεια, είναι επιδίωξη όλων να μείνει σε αυτό το περιβάλλον. Υπάρχει μια καλή συνεννόηση μεταξύ των οικογενειών για το θέμα του παιδιού. Το κλίμα είναι καλό για το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το παιδί. Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει αντιδικία, τουλάχιστον στην παρούσα φάση».

Ο δικηγόρος ρωτήθηκε για τα λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με τα οποία υποστήριξε πως ότι έκανε το έκανε για το παιδί και αν αυτό είναι μέσα στην υπερασπιστική γραμμή και απάντησε: «Όχι δεν είναι. Το ενδιαφέρον δεν είναι παραπλανητικό ή πρόσχημα ή χρησιμοποιεί το παιδί για να γίνει συμπαθής. Δεν λαμβάνω σοβαρά αυτά ου λέει με αυτό το ψυχολογικό καθεστώς».

«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη...»

Δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έκανε μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 32χρονος πιλότος που το βράδυ της Πέμπτης ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του, Κάρολαϊν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε κάθε περίπτωση θέλησε να τονίσει πως το μόνο πράγμα που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί του και πως η συγγνώμη είναι πολύ λίγη για την πράξη που έκανε.

«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη. Είμαι συντετριμμένος… Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Μου αξίζει η τιμωρία μου και αρνήθηκα να με εξετάσει ψυχίατρος, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν.

Αναφορικά με την κόρη του Λυδία, ο 33χρονος πιλότος δήλωσε: «Ένα πράγμα θέλω πια. Το παιδί μας, η Λυδία να πάει είτε στη μια μου οικογένεια είτε στην άλλη μου οικογένεια. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή. Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας».