Γλυκά Νερά: Τι ζήτησε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος

Υπέβαλλε αιτήματα και είπε μία συγγνώμη...

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Τι ζήτησε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος

Λίγο μετά τις 4 ολοκληρώθηκε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά ενώπιων του ανακριτή και ο ίδιος αμφισβήτησε ορισμένα από τα ευρήματα της αστυνομίας και αιτήθηκε να γίνει επαναξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε δύο αιτήματα έχει υποβάλει ταυτόχρονα με την απολογία του ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Τα αιτήματα που υπέβαλλε ο συζυγοκτόνος στην απολογία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

  • Το πρώτο αφορά σε πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε την κάρτα μνήμης μετά το έγκλημα ενώ σύμφωνα με τις αρχές η τελευταία καταγραφή έγινε περίπου τρεις ώρα νωρίτερα.

  • Το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Επίσης, επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους.

Όπως είπε, ξεκίνησαν μια φορτισμένη κουβέντα, όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Από εκεί και πέρα μετά τη μάχη που έδωσε για να μη θεωρηθεί το έγκλημα προμελετημένο, φέρεται να ζήτησε, συγγνώμη που κατέστρεψε δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του.

Αυτή την ώρα μελετά ο εισαγγελέας τη δικογραφία και στη συνέχεια θα προσέλθει ενώπιόν του ο κατηγορούμενος. Ακολούθως, ανακριτής και εισαγγελέας θα διασκεφθούν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Ο 33χρονος διώκεται για δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και τη θανάτωση του σκύλου του, αδίκημα που προβλέπει πλέον ποινή έως 10 έτη, αφού ο σχετικός νόμος αυστηροποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες) και δύο πλημμελήματα (ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και ψευδής καταγγελία, μέσω της οποίας προσπάθησε να καταστήσει άλλα άτομα ύποπτα).

Μυστήριο με την κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας

Στο επίκεντρο των ερευνών για την δολοφονία της Καρολάιν, έχει μπει η κάμερα ασφαλείας που είχε στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά το ζευγάρι. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρία της εν λόγω κάμερας, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Χαρακτηριστικά, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή T-Live η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρου «Το τριήμερο από 9 έως 11 Μαΐου (η μέρα του φόνου), η κάμερα έχει συνολικά 365 εγγραφές (οι εικόνες και τα βιντεάκια που έχει καταγράψει η κάμερα). Από τις 365 εγγραφές, οι 223 έχουν γίνει από τις 23.39 έως και 1.19 τα ξημερώματα, Μέσα σε ένα δίωρο δηλαδή σχεδόν τα 2/3 των εγγραφών, κάτι που προξενεί ερωτήματα».

Από την άλλη, ο τεχνικός κ. Καλέμης συμπλήρωσε πως πιθανόν η κάμερα να ήταν προγραμματισμένη “snapshots”, αναλόγως την κίνηση που υπήρχε στον χώρο του σπιτιού. Δηλαδή, κάμερα στέλνει ειδοποιήσεις μόνο όταν εντοπίσει κάποιον να κινείται. Όλα δείχνουν πως τα 223 δεδομένα που κατεγράφησαν σε 1,5 ώρα είναι εικόνες-snapshots.