Γλυκά Νερά: Δυσάρεστα νέα για τη νεογέννητη κόρη της Καρολάιν, Λυδία

Η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού σοκάρει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: Δυσάρεστα νέα για τη νεογέννητη κόρη της Καρολάιν, Λυδία

Κι ενώ τρέχουν οι εξελίξεις όσον αφορά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το νομικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, ως προς την επιμέλεια του βρέφους του ζευγαριού, το οποίο ακόμη δεν έχει συμπληρώσει το πρώτο έτος της ζωής του.

Η απόφαση της εισαγγελικής Aρχής αναμένεται το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και σήμερα ή τη Δευτέρα.

Oπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της μητέρας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, η οικογένεια του θύματος επιθυμεί η επιμέλεια του μωρού να δοθεί αποκλειστικά σε αυτήν και κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία.

Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών είναι θετικές, ιδίως από την Αλόννησο: «Εκθέσαμε στην εισαγγελέα πραγματικά περιστατικά και επιστημονικές απόψεις ειδικών ψυχιάτρων, που αναφέρουν πως είναι καταλληλότερο περιβάλλον για την επιμέλεια του παιδιού, εάν δοθεί στην οικογένεια της μητέρας. Στην Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, ενώ στην Αλόννησο θα είναι το παιδί που έχασε τη μανούλα του, αφού όλοι στο νησί υπεραγαπούσαν την Καρολάιν και όλος ο κοινωνικός περίγυρος θα το φροντίσει. Η κ. Σούζαν είναι πρόθυμη να δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».

Ο δικηγόρος της μητέρας της Καρολάιν δήλωσε συγκλονισμένος, όταν διάβασε την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, η οποία ανέφερε ότι η Λυδία μπορεί να είναι νεογνό, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει σκηνές βίας.

Γιατί άφησε το μωρό πάνω στο άψυχο σώμα της Καρολάιν - Απόσπασμα από την απολογία του

«Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Το παιδί ήταν εξοικειωμένο να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει. Καταλαβαίνω πόσο άσχημα δείχνει αυτό που έκανα αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής, θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί», δήλωσε ο 33χρονος πιλότος.