Κορωνοϊός: Οριστικό - Με self test τελικά η επιστροφή από τα νησιά

Ανατροπή με τα νέα μέτρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Οριστικό - Με self test τελικά η επιστροφή από τα νησιά

Ανατροπή υπάρχει στα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, καθώς σε αντίθεση με την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση... υπάκουσε στη λογική και αντί του υποχρεωτικού rapid test στην επιστροφή από τα νησιά, έκανε ισχυρή σύσταση για self test μέσω του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος τόνισε πως η ιχνηλάτηση της Πολιτικής Προστασίας δείχνει ότι σημαντικότατο ποσοστό των κρουσμάτων σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης.

Έτσι, αποφασίστηκε από σήμερα να λειτουργούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο με καθήμενους και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές είναι αυστηρότατες για τους παραβάτες, όπως τα είχε ανακοινώσει.

Σημειώνεται πως για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για ανήλικους έως 17 ετών αρκεί οποιοδήποτε τεστ, ενώ για την επιστροφή από τα νησιά υπάρχει αυστηρή σύσταση για self test σε όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Με self test τελικά η επιστροφή από τα νησιά

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα, τα οποία άγγιξαν τα 2.107, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 433.021 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.773 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 153 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.720 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 49 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ ανακοινώθηκε έρευνα για τα κορωνοπάρτι στον Άλιμο.

Κορωνοϊός κρούσματα