Μακρινίτσα: Βγήκε η απόφαση για την επιμέλεια

Η επιμέλεια αφαιρέθηκε οριστικά από τον πατέρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μακρινίτσα: Βγήκε η απόφαση για την επιμέλεια

Μέσα σε λίγα λεπτά ο 32χρονος σύζυγος είχε διαπράξει διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα αφαιρώντας, με μαχαίρι, όχι μόνο την ζωή της εν διαστάσει συζύγου του αλλά και του αδερφού της.

Οι μνήμες παραμένουν νωπές ύστερα από το έγκλημα που τελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο, μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο άτυχων νεαρών ανθρώπων, της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών.

Τα αδέρφια που έπεσαν θύματα

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου η επιμέλεια του παιδιά ανατίθεται στην οικογένεια των θυμάτων ενώ η επιμέλεια αφαιρέθηκε οριστικά από τον πατέρα, ο οποίος είναι προφυλακισμένος.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι η επιμέλεια ανατίθεται στους γονείς της μητέρας του παιδιού καθώς παρέχουν «όλα τα εχέγγυα ότι θα ασκήσουν το λειτούργημα με συνέπεια και υπευθυνότητα και θα μεριμνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανηλίκου».

Αναφέρεται, επίσης, στην ίδια απόφαση, ότι ο δράστης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, πάσχει από «παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα, δέχθηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αλλά αρνείται επιμόνως να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και δεν παρουσίασε καμία βελτίωση ή ύφεση των συμπτωμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση».

Ο δράστης υπενθυμίζεται ότι προέβη σε πράξεις βιαιότητας μέσα στην οικία των γονιών της εν διαστάσει συζύγου του. Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο και ο άνδρας στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Οι αποκαλύψεις των γειτόνων της 28χρονης για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Οι γείτονες της άτυχης 28χρονης που έχασε τη ζωή της στο πλευρό του αδερφού της στη Μακρινίτσα μετά από τις μαχαιριές του εν διαστάσει συζύγου της, «έσπασαν» τη σιωπή τους και μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Οι γείτονες της κοπέλας εξήγησαν πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε όταν μετακόμισε το ζευγάρι στη Μακρινίτσα αν και σύντομα έγινε γνωστή η βίαιη συμπεριφορά που είχε ο δράστης προς την σύζυγό του.

«Την χτυπούσε, μάλωναν συνεχώς, κάποιες φορές νόμιζα θα τη σκοτώσει....μου είχε ζητήσει και βοήθεια μια μέρα αλλά εμφανίστηκε αυτός και μου άλλαξε κουβέντα», αποκάλυψε μία γειτόνισσα της κοπέλας.