Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Για αυτούς είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Για αυτούς είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς και ότι στους κλειστούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι.

Μάλιστα, για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων προβλέπεται ότι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας εφόσον επιμείνουν να μην εμβολιασθούν, με τον πρωθυπουργό να μιλά για τον ταχύτατο ρυθμό με τον οποίο προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας.

Κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο και για τους «αρνητές» υγειονομικούς σε συνέντευξη Τύπου των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 15 - 17 ετών

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας το οποίο συνεχίζει να «χτίζεται» καθώς το 50% του πληθυσμού έχει λάβει έστω τη μια δόση του εμβολίου ενώ ενημέρωσε πως καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί - Δείτε πότε μπορείτε να πάρετε το voucher των 150€.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί ενώ η μέρα «κλείσει» με σχεδόν 90.000 εμβολιασμούς.Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία.