Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στην εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών

Δυσάρεστη έκπληξη

Βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στην εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών
Ενημέρωση 13.07.2021 15:13
Από Ίρις Βίλα

Η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών στο Βόλο εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ 2021 δεν πήγε έτσι όπως θα περίμενε κανείς.

Κατά την άφιξη της αποστολής εντοπίστηκες θετικό κρούσμα κορωνοϊού στα απαραίτητα τεστ που τους έγιναν με αποτέλεσμα να τεθούν αμέσως σε εφαρμογή όλα όσα αναφέρονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Το συγκεκριμένο μέλος της ομάδας απομονώθηκε από την υπόλοιπη αποστολή και σήμερα το πρωί αποχώρησε από το Βόλο καθώς το νέο μοριακό τεστ ήταν και πάλι θετικό. Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολίων για τις ηλικίες 15 - 17.

Πάντως όλα τα μέλη της εθνικής γυναικών βόλεϊ υποβλήθηκαν σε νέα τεστ. Παρόλο που ήταν αρνητικά οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Όσον αφορά την εθνική ομάδα θα συμμετάσχει στο 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται

Σοκ πρόκειται να προκαλέσουν τα κρούσματα κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ, μιας και ο πρόεδρος Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε πως θα είναι κοντά στις 3.000, ενώ το ίδιο υψηλά ήταν και τα χθεσινά.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα σημερινά κρούσματα θα είναι περισσότερα από 3.000, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο.

Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία.

Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27».

Η εκθετική αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Δέλτα, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία αλλά και εκτιμήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και εφιαλτικές για τα επόμενα 24ωρα.

Σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες(13/07), παρουσίασαν αύξηση 157,80%! Από τα 801 στις 5 Ιουλίου, φτάσαμε σήμερα στα 2.065 τα οποία προφανώς και προβληματίζουν τους ειδικούς.

Αν ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων παραμείνει ο ίδιος, τότε τα κρούσματα δεδομένα θα φτάσουν πάνω από τα 3.000.

Με τους ρυθμούς, όμως, που αυξάνονται δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και το φράγμα των 4.000 όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις αρκετών επιστημόνων.

Συναγερμός με τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Για αυτούς είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Κορωνοϊός - Covid Free GR: Με αυτή την εφαρμογή θα μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους

Share