Κορωνοϊός: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 15 - 17 ετών

Ποιο εμβόλιο θα κάνουν;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 15 - 17 ετών

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας το οποίο συνεχίζει να «χτίζεται» καθώς το 50% του πληθυσμού έχει λάβει έστω τη μια δόση του εμβολίου ενώ ενημέρωσε πως καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί - Δείτε πότε μπορείτε να πάρετε το voucher των 150€.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί ενώ η μέρα «κλείσει» με σχεδόν 90.000 εμβολιασμούς.Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία.

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μπορεί ο πρωθυπουργός να πέρασε ένα ήρεμο σαββατοκύριακο με την οικογένειά του, ωστόσο σήμερα, στις επτά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις για την πανδημία και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας.

Ακολουθώντας το βηματισμό πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει «τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας», γνωστοποίησε σήμερα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να κερδίσει το χαμένο χρόνο στη θωράκιση της χώρας από το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.