Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Οικογένεια Μητσοτάκη: Απόδραση στην Τήνο για βάφτιση

Για την εγγονή της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη

Οικογένεια Μητσοτάκη: Απόδραση στην Τήνο για βάφτιση
News 12.07.2021 09:23
Από Ίρις Βίλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ταξίδεψαν έως την Τήνο προκειμένου να παρευρεθούν στην βάπτιση της μικρής εγγονής της αδερφής του Πρωθυπουργού, Αλεξάνδρας Μητσοτάκη.

Η Christina Gourdain η οποία είναι κόρη της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη βάπτισε την κόρη της στο χωριό Κτικάδος της Τήνου στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.

Η μικρή πήρε τα ονόματα Άννα – Ελευθερία. Στο μυστήριο, μεταξύ άλλων, βρέθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τη Σία Κοσιώνη, η οποία έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Ντόρα Μπακογιάννη και η Αλεξία Μπακογιάννη. Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα του χωριού.

Η Christina Gourdain είναι εγγονή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ ζει μόνιμα στην Γαλλία έχοντας δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ελάχιστων προσκεκλημένων. Στόχος εξάλλου της οικογένειας ήταν να κρατήσει την ιδιαίτερη αυτή στιγμή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες με τον μουσικό που έπαιξε αρμόνιο στην τελετή αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη να ποζάρει με τη Σία Κοσιώνη από την βάπτιση της Άννας – Μαρίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από τις εκδηλώσεις υποστηρίζει και το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα του εμβολιασμού στη χώρα μας, τονίζοντας την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι συμπολίτες μας. Εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η πανδημία και τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται» είναι ανεμβολίαστοι. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε» σημείωσε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με «πολύ γρήγορους ρυθμούς», ενώ έκανε λόγο για σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα προνόμια εμβολιασμένων. «Μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει και με τις διευκολύνσεις, προτιμώ αυτόν τον όρο από τον όρο προνόμια, ή τις ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιασμός

Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από την στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο». Όπως είπε στη χώρα μας θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, στο σύστημα υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Τόνισε ότι αναμένει το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής.

«Η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη», είπε και τόνισε ότι η προσήλωσή μας αυτή την στιγμή είναι «να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

«Εν κατακλείδι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα και στο θέμα της πανδημίας. Η εγρήγορση προφανώς και πρέπει να είναι δεδομένη, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την περιπέτεια αυτή, και η προσήλωσή μας θα πρέπει να στραφεί στο να πείσουμε καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει κι αυτοί να κάνουν το βήμα, να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης πάνω απ' όλα προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από το κίνδυνο μιας πολύ σοβαρής νοσηλείας. Είναι όμως και μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η αντίληψη ότι δεν βαριέσαι ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», είπε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στον «Ευαγγελισμό» θα εμβολιαστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα

Για ποδήλατο στο Κολωνάκι η Μαρέβα Μητσοτάκη - Τα παπούτσια της κοστίζουν 150 ευρώ

Share