Δίπλα στους πυρόπληκτους ο Σκλαβενίτης - Τι προσφέρει; Συγκινητικές στιγμές

Μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς από τα σούπερ μάρκετ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίπλα στους πυρόπληκτους ο Σκλαβενίτης - Τι προσφέρει; Συγκινητικές στιγμές

Μπορεί βαρύ πένθος να έχει σκεπάσει τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη αλλά ο όμιλος αυτός που έχει δείξει με τις πράξεις του τα τόσα χρόνια λειτουργίας πως είναι δίπλα στον άνθρωπο σε οποιαδήποτε στιγμή και συνθήκη δεν θα μπορούσε να μην βοηθήσει τους πυρόπληκτους, τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά και εκείνους που μάχονται για να σβήσουν τις φωτιές.

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Σκλαβενίτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ενώ δίπλα σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες βρίσκεται το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Το κατάστημα στη νέα Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα και Ελαιών) είναι ανοιχτό και προσφέρει δωρεάν κρύα νερά και κρουασάν για να μεταφερθούν στα σημεία που συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι οι πρόσκοποι της Νέας Ερυθραίας κάνουν εξαιρετική δουλειά, καθώς συνδράμουν στον συντονισμό και ανεφοδιασμό.

Έκτακτες ενημερώσεις Χαρδαλιά για τις φωτιές

Ανακοινώσεις για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως στην Αττική, την Ηλεία και την Εύβοια έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπως και χθες.

Οι φωτιές έρχονται σε μία περίοδο έντονου καύσωνα για δέκα ημέρες, του μεγαλύτερου εδώ και 30 χρόνια, ανέφερε ο πύραρχος και μετεωρολόγος του Πυροσβεστικού Σώματος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, που τόνισε ότι η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερης επικινδυνότητας, που μάλιστα μοιάζει με αυτές που υπήρχαν στη φωτιά στο Μάτι.

Έκτακτες ενημερώσεις Χαρδαλιά

«Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε στην αρχή της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, είπε, «πως σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57». Η Πολιτική Προστασία προχώρησε στην ανάκληση των αδειών των αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος αλλά και της Γενικής Γραμματείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην Αττική απεστάλησαν πέντε μηνύματα από το 112, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, για εκκενώσεις περιοχών.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην Αρχαία Ολυμπία. Επιχειρούν 310 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, υδροφόρες, μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά εστάλησαν SMS για την εκκένωση 32 οικισμών. Έμφαση δόθηκε στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν περίπου 200 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη Μεσσηνία, επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, ενώ επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Χθες και σήμερα εστάλησαν μηνύματα μέσω του 112 για εκκένωση οικισμών, για να απομακρυνθούν οι πολίτες σε ασφαλή κατεύθυνση.

Στις προσπάθειες συνδράμει και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, η χώρα έχει δεχθεί βοήθεια από Κύπρο, Γαλλία, ενώ αύριο αναμένεται συνδρομή από Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και σε άλση.