«Είμαστε περικυκλωμένοι, θα καούμε ζωντανοί» - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ιστιαίας

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Είμαστε περικυκλωμένοι, θα καούμε ζωντανοί» - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ιστιαίας

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι της Ιστιαίας, οι οποίο βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στα σπίτια τους, ενώ την ίδια στιγμή, δεν έρχονται ουσιαστικές ενισχύσεις από εναέρια μέσα.

Μία κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το Open και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί ενώ ζήτησε απεγνωσμένα βοήθεια, ενώ την ίδια ώρα, ξέσπασε ένα νέο μέτωπο στην Αττική.

Οι κάτοικοι της Ιστιαίας περιγράφουν την κατάσταση με τις φωτιές

«Δεν είναι ώρα να χαϊδεύουμε τα αυτιά. Καιγόμαστε αυτή τη στιγμή, είμαστε περικυκλωμένοι, τα αεροπλάνα δεν κάνουν ρίψεις νερού, μας έχουν αφήσει στο έλεος.

Τα παιδιά μας θα καούν ζωντανά και εμείς οι ίδιοι, τα ζώα μας κάηκαν, οι περιουσίες μας καταστράφηκαν. Ποιος θα τα ξαναφτιάξει αυτά. Θα καούμε ζωντανοί», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της Εύβοιας.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη στιγμή της εκκένωσης στην Εύβοια με φέρι μποτ

Η Εύβοια είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις ισχυρές πυρκαγιές και έτσι, συνολικά 1.130 άτομα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την λίμνη με φέρι μποτ, προκειμένου να προστατευθούν από τις φλόγες.

Οι εικόνες και τα βίντεο από το φέρι μποτ της διαφυγής, με τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές, που εγκατέλειψαν τα πύρινα μέτωπα για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αιδηψού, συγκλονίζουν.

«Δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα, σαν ταινία μοιάζει» αναφέρει ο χρήστης του twitter που ανέβασε βίντεο από τη διαδικασία εκκένωσης.