Φωτιές: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 47χρονου για εμπρησμό στην Πετρούπολη

Βρέθηκαν πάνω του εύφλεκτα υλικά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φωτιές: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 47χρονου για εμπρησμό στην Πετρούπολη

Το βράδυ του Σαββάτου (7/8) συνελήφθη στην Πετρούπολη ένας άνδρας, ύποπτος για εμπρησμό και μόλις πριν από λίγο, η ΕΛΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της σύλληψής του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του εμπρηστή

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα (7 Αυγούστου 2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ο ανωτέρω προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και όπως προέκυψε από την προανάκριση, σήμερα το απόγευμα προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία εντός του άλσους Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα, η εμπλοκή του και σε εμπρησμούς 4 κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα πλησίον του Άλσους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Ζούμε το ολοκαύτωμά μας»

Μία νέα δραματική έκκληση έκανε το πρωί της Κυριακής (8/8) στο Open, ο δήμαρχος Ιστιαίας, κύριος Γιάννης Κοντιζάς, ο οποίος ζήτησε για ακόμα μία φορά να σηκωθούν εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά στην περιοχή.

«Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε και επεσήμανε πως είναι η 5η μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.

Ο κ. Κοντζιάς έκανε λόγο και για την απουσία πυροσβεστικών οχημάτων στα χωριά, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. «Είναι η χειρότερη μέρα, περιμένουμε την καταστροφή μας», όπως δήλωσε εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας, ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές. Όπως σημείωσε, πως το μέτωπο κινείται προς Ιστιαία.