Φωτιά στην Εύβοια: Παραδόθηκε στη φλόγες το Πευκί

Εφιαλτικές εικόνες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά στην Εύβοια: Παραδόθηκε στη φλόγες το Πευκί

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες αντιμετωπίζουν για 6η μέρα οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας. Το Πευκί πλέον έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Πυροσβέστες και κάτοικοι παλεύουν με κάθε μέσο για να περιορίσουν τη φωτιά χωρίς να υπάρχει νερό καθώς έχει κοπεί η υδροδότηση. Μάλιστα πυροσβέστες ακόυγονται σε ζωντανή μετάδοση να φωνάζουν με ντουντούκες ότι χρειάζονται νερό για να κατασβέσουν το πύρινο μέτωπο.

Την ίδια ώρα ηλικιωμένοι μεταφέρονται με κάθε μέσο στο φέρυ μποτ που περιμένει στην παραλία. Μάλιστα άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που δεν μπορούν να περπατήσουν μετάφερονται ακόμα και σε κρεβάτια.

«Ζούμε το ολοκαύτωμά μας» - Συγκλονίζει ο δήμαρχος της Ιστιαίας για τη φωτιά

Μία νέα δραματική έκκληση έκανε το πρωί της Κυριακής (8/8) στο Open, ο δήμαρχος Ιστιαίας, κύριος Γιάννης Κοντιζάς, ο οποίος ζήτησε για ακόμα μία φορά να σηκωθούν εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά στην περιοχή.

«Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε και επεσήμανε πως είναι η 5η μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.

Ο κ. Κοντζιάς έκανε λόγο και για την απουσία πυροσβεστικών οχημάτων στα χωριά, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. «Είναι η χειρότερη μέρα, περιμένουμε την καταστροφή μας», όπως δήλωσε εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας, ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές. Όπως σημείωσε, πως το μέτωπο κινείται προς Ιστιαία.