«Θα καούμε ζωντανοί, ήδη έχουμε καεί» - Σπαρακτική έκκληση για τη φωτιά στην Εύβοια στον αέρα του Mega

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Θα καούμε ζωντανοί, ήδη έχουμε καεί» - Σπαρακτική έκκληση για τη φωτιά στην Εύβοια στον αέρα του Mega

Μία δραματική έκκληση θέλησε να κάνει στον αέρα του Mega, μία κάτοικος της Εύβοιας, η οποία βλέπει σιγά σιγά τις φλόγες να πλησιάζουν προς το μέρος της χωρίς να έχει κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Πρόεδροι της Κοινότητας Ασμηνίου, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ξεμείνει από εχθές το απόγευμα από καύσιμα. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα! Χωρίς εργαλεία δεν πάει. Τώρα ήρθαν τα αεροπλάνα και έριξαν νερά. Βενζίνη και πετρέλαιο χρειαζόμαστε. Θα καούμε ζωντανοί. Ήδη έχουμε καεί.

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας. Έχουμε μόνο μία μπουλντόζα και τα παιδιά του χωριού. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Θα καούμε. Καίγεται η Γερακιού, η Αβγαριά, πάει προς Ιστιαία η φωτιά, θα καεί και το Ασμήνι! Δεν υπάρχουν καύσιμα, δεν έχουμε νερό», ενώ το σπίτι του στην Εύβοια έχασε και ο Κώστας Χατζής.

Προκαλεί ανατριχίλα οι φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπληκτων πάνω στο φέρι μποτ

Στιγμές απόλυτης τραγωδίας αναγκάστηκαν να ζήσουν οι κάτοικοι της Εύβοιας, οι οποίοι άφησαν πίσω τα σπίτια και τις περιουσίες τους προκειμένου να προστατευθούν από τις φλόγες που έπληξαν την περιοχή.

Εδώ και μερικές ώρες, μία φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, στην οποία φαίνονται δύο ηλικιωμένοι, αγκαλιά με το σκυλάκι τους να ξαποστάζουν πάνω στο φέρι μποτ το οποίο τους μετέφερε σε ασφαλές μέρος.

Η φωτογραφία που τράβηξε με το φακό του ο Κώστας Τσιρώνης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτυπώνει όλο το δράμα που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Τον πόνο της εγκατάλειψης του σπιτιού, της περιουσίας και των κόπων τόσων χρόνων.

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021», η περιγραφή της φωτογραφίας που συνοψίζει σε μια πρόταση το δράμα των τελευταίων ημερών.

Εύβοια ηλικιωμένοι