Φωτιά στη Γορτυνία: Μέσα στο χωριό Δωδεκάμετρο οι φλόγες

Απειλούνται σπίτια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά στη Γορτυνία: Μέσα στο χωριό Δωδεκάμετρο οι φλόγες

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία Αρκαδίας, καθώς όπως μετέδωσε στο OPEN ο Νίκος Γιαπρακάς, οι φλόγες έχουν περάσει μέσα στο χωριό Δωδεκάμετρο και απειλούν σπίτια. Οι κάτοικοι που έχουν μείνει στο χωριό προσπαθούν με λάστιχα στα χέρια να σβήσουν τη φωτιά που απειλεί τις περιουσίες τους.

Οι πυκνοί καπνοί, οι ισχυροί άνεμοι και το θερμικό φορτίο δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των κατοίκων. Όπως μετέδωσε το OPEN, η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και το στοίχημα που είχαν βάλει οι πυροσβέστες να την περιορίσουν στη μία πλευρά του δρόμου φαίνεται πως χάθηκε. Αυτά τα μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για τους πληγέντες

Φωτιά στη Γορτυνία μέσα στο χωριό Δωδεκάμετρο οι φλόγες
.

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών από εγκληματική οργάνωση ζήτησε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Σε μία άμεση απόφαση προχώρησε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο οποίος διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, αποτελούν σχέδιο εμπρησμών από εγκληματική οργάνωση.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για εμπρησμό, μιας και βρέθηκαν πάνω τους εύφλεκτα υλικά.

«Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας, σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς» αναφέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.