Τεράστια αγωνία για τη Γορτυνία - Εκκενώθηκαν 19 οικισμοί

Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τεράστια αγωνία για τη Γορτυνία - Εκκενώθηκαν 19 οικισμοί

Εντολή για την εκκένωση 19 οικισμών δόθηκε στη Γορτυνία μέσα από μήνυμα του 112, καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει επικίνδυνα την περιοχή. Οι αναζωπυρώσεις ξεκίνησα το μεσημέρι της Τρίτης και η κατάσταση δείχνει να μην έχει καμία βελτίωση.

Σύμφωνα με τα δυο μηνύματα του 112, ζητήθηκε εκκένωση από τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι, με κατεύθυνση τα Τρόπαια ή την Τρίπολη.

Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο πύρινο μέτωπο, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επχειρούν στην περιοχή. Παράλληλα, δημιουργείται «φραγμός» ώστε το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί και προς την Ηλεία, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για τους πυρόπληκτους.

Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για εμπρησμό στην Αττική

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις φερόμενοι ως δράστες που συνελήφθησαν για εμπρησμό στο Κρυονέρι, την Πετρούπολη και το Πεδίον του Άρεως τις προηγούμενες μέρες.

Αναλυτικά, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 47χρονος άνδρας, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο εμπρησμούς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή.