Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Μπίνας

Σε ηλικία 85 ετών

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Μπίνας

Μέσα από τον Σπύρο Μπιμπίλα στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook έγινε γνωστή η είδηση πως ο ηθοποιός Νίκος Μπίνας έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες πέθανε ο γνωστός ηθοποιός, Μπάμπης Ανθόπουλος προκαλώντας τεράστια θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έγραψε χαρακτηριστικά: «Ακόμα ένας καλός συνάδελφος μας , εργάτης του θεάτρου, με πλούσια δράση στο θέατρο και το σινεμά, δάσκαλος, και ιδρυτής δραματικής σχολής, ο Νίκος Μπίνας έφυγε από κοντά μας στις 13 Αυγούστου… Καλό ταξίδι Νίκο μας».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Λίγα λόγια για τον Νίκο Μπίνα

  • Ο Νίκος Μπίνας γεννήθηκε στην Αργιθέα Καρδίτσας στις 6 Φεβρουαρίου του 1936 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά.
  • Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου) όπου αποφοίτησε το 1965. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.
  • Εμφανίστηκε στους θιάσους : Μάνου Κατράκη, Αλέκου Αλεξανδράκη, Λίνου Καρζή, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιάννη Μιχαλόπουλου-Χριστίνας Σύλβα, Γ. Μεσσάλα, Α. Σιδεράτου, Κώστα Πρέκα, Δ. Τόκα. Συμμετείχε επίσης σε βιντεοταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες.
  • Μέχρι το 1970 υπήρξε Διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου). Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας.
  • Δίδαξε ιστορία θεάτρου και δραματολογία στις Δραματικές Σχολές Άγγελου Γιαννούλη και Ονούφριου Σώχου καθώς και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στα θεατρικά εργαστήρια Βασίλη Διαμαντόπουλου, Αρτέμη Μάτσα και Δήμων Ηλιούπολης, Ζωγράφου και Περιστερίου.
  • Δίδαξε επίσης για πολλά έτη υποκριτική και θεωρητικά στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα και στο Θεατρικό Εργαστήρι. Το 1992 ίδρυσε μαζί με συνεργάτες του την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΡΑΜΠΑ» στην οποία δίδαξε, όπως δίδαξε και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος», αλλά και Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ».
  • Είχε πλούσιο λογοτεχνικό και συγγραφικό έργο ενώ δημοσίευε τακτικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.