Επίθεση με Βιτριόλι: Αποκάλυψη σοκ - «Υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος»

Οι νέες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου και του δικηγόρου της λίγο πριν την δίκη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με Βιτριόλι: Αποκάλυψη σοκ - «Υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος»

Στο Live News μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου το απόγευμα της Τετάρτης. Η ίδια, λίγο πριν την δίκη της, αποκάλυψε πως υπάρχει συνεργός της γυναίκας που της έριξε το βιτριόλι και την καταδίκασε να υποφέρει.

Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι θα εξετάσουν και θα αποφανθούν επί του βαρύτατου κατηγορητηρίου της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που βασίζεται κυρίως στη μεγάλη ποσότητα θεϊκού οξέος με την οποία η 35χρονη περιέλουσε την Ιωάννα.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την υπόθεση της με βιτριόλι

«Έχουμε ξεκινήσει με τους δικηγόρους μου την προετοιμασία για τη δίκη. Τα συναισθήματά μου εναλλάσσονται μεταξύ θυμού, στρες και φόβου, καθώς υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, διότι αρνείται να τον κατονομάσει και που δεν ξέρουμε για τι είναι ικανός.

Οι επίμονες αναμνήσεις δυστυχώς επανέρχονται έντονα, ξέρω πως θα είναι μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος για εμένα, αλλά το σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό για εμένα σημαίνει να καταδικαστεί η γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή μου και που προσπάθησε να με σκοτώσει» τόνισε η Ιωάννα, που πριν λίγο καιρό σόκαρε ξανά με την εξομολόγησή της.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας ανέφερε πως η γραμμή της πολιτικής αγωγής είναι να αποδειχτεί ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχτηκε η Ιωάννα ήταν τέτοια για να τη σκοτώσει.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για το δικαστήριο, υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να οδηγήσουν το δικαστήριο σε μία καταδικαστική απόφαση… Μάλιστα, υπάρχουν ειδικοί πραγματογνώμονες οι οποίοι θα καταθέσουν, που προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη ποσότητα του καυστικού υγρού είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι απλά να της κάνει κάποια βλάβη στην υγεία της.

Η κατάσταση της υγείας της Ιωάννας δεν είναι καλή, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο, λόγω των εγκαυμάτων, των εκτεταμένων εγκαυμάτων που έχει ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα του καλοκαιριού, βρισκόταν σε μια άτυπη φυλακή εντός της οικίας της, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, δεν μπορούσε να βγει έξω από τους αφόρητους πόνους που ένιωθε».

Η κατηγορουμένη, στην αρχική της απολογία στον ανακριτή αμέσως μετά τη σύλληψή της, έναν μήνα σχεδόν μετά την πράξη της, είχε τηρήσει στάση σιωπής. Ωστόσο, ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά μερικούς μήνες αργότερα, ομολογώντας τελικά την πράξη της, αρνούμενη όμως την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Υπάρχει συνεργός κι αυτό προκύπτει από το πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό η κατηγορούμενη. Προφανώς ο άνθρωπος που την προμήθευσε, είναι πολύ εύκολο, από την στίμη που δεν είναι επαγγελματίας, να τη ρωτούσε για ποιον λόγο το θέλει. Οι πιθανότητες που υπάρχουν είναι ότι ο συνεργός γνώριζε τον λόγο που θα χρησιμοποιούνταν το βιτριόλι. Η κατηγορούμενη είχε σίγουρα και βοήθεια για τις παρακολουθήσεις.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα ίχνη του ανθρώπου που την προμήθευσε με τον καυστικό υγρό.

O Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι υπάρχει συνεργός διότι η κατηγορουμένη αναγκάστηκε να εξηγήσει τι ήθελε να κάνει για να προμηθευτεί το καυστικό υγρό.