Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η νέα εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η νέα εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η κοπέλα που πριν από περίπου ένα χρόνο δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, θέλησε να κάνει μία νέα συγκλονιστική εξομολόγηση για τον Γολγοθά που ανεβαίνει αλλά και για την επαφή που έχει με τον κόσμο.

Όπως εξήγησε, θέλει να βοηθήσει ανθρώπους που περνούν επίσης μία δύσκολη περίοδο γιατί μπορεί να καταλάβει τον πόνο που βιώνουν. Η Ιωάννα μάλιστα αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε ιδιαίτερη θέση αφού σε λίγους μήνες θα πρέπει να αντιμετωπίσει την γυναίκα που της έκανε την επίθεση με βιτριόλι στο δικαστήριο.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι

«Εχουν υπάρξει περιπτώσεις κυρίως με νέα κορίτσια ή συνομήλικές μου να ταυτίζονται και να νιώθουν περισσότερο οικεία να επικοινωνήσουν μαζί μου και να συζητήσουμε διάφορα θέματα από το να μιλήσουν σε κάποιον άνθρωπο της οικογένειάς τους ίσως. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει γιατί μας ενώνει ο πόνος και έτσι υπάρχει αλληλοκατανόηση.

Μιλάω κάθε μέρα με πάρα πολλούς ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου για να με στηρίξουν και να μου ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση. Ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί που περνούν και οι ίδιοι προβλήματα υγείας ή και προβλήματα με την ψυχολογία τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που την περίοδο που έδινα τη μάχη για τη ζωή μου στο νοσοκομείο, κάποιοι άλλοι άνθρωποι έπαιρναν δύναμη και κουράγιο από τον αγώνα μου, όπως μου είπαν, για να αντιμετωπίσουν δικά τους θέματα υγείας και μη.

Θεωρώ χρέος κάποιου, όταν έχει βιώσει μια τέτοια επίθεση, να βοηθήσει και να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί άλλους συνανθρώπους του που θα βρεθούν δυστυχώς σε ανάλογη κατάσταση. Είτε συμβουλευτικά, είτε ψυχολογικά, είτε δίνοντας ελπίδα μόνο με ένα χαμόγελο. Έχω βρεθεί στη θέση τους και καταλαβαίνω ίσως λίγο περισσότερο πως το βιώνουν και τι χρειάζονται χωρίς καν να το ζητήσουν. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά», είπε χαρακτηριστικά.

"Σπάει" τη σιωπή της η Ιωάννα δυο μήνες πριν την δίκη με την γυναίκα που της επιτέθηκε

Η Ιωάννα που βρίσκεται στην Γαλλία για ειδικές θεραπείες σε εξειδικευμένη κλινική για εγκαύματα, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Οι θεραπείες έχουν ξεκινήσει, προσπαθώ να ακολουθώ πιστά τις συμβουλές των γιατρών και το πρόγραμμα περιποίησης των ουλών. Σωματικά είναι κουραστικό, αλλά όχι επίπονο σε αυτή τη φάση. Προσδοκώ τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας», ανέφερε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Το γεγονός πως ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης, είναι κάτι που, παρ' όλο που το περίμενα με ανυπομονησία, με αναστάτωσε και μου έφερε επώδυνες αναμνήσεις του τελευταίου χρόνου. Ξέρω πως θα είναι για εμένα επίπονο ψυχολογικά σαν διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω και θα το κάνω», εξομολογήθηκε.