Στην Γαλλία για νέες θεραπείες η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της υγείας μου...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στην Γαλλία για νέες θεραπείες η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Στην Νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκεται εδώ και δύο μέρες η Ιωάννα Παλιοσπύρου, προκειμένου να επισκεφθεί ένα εξειδικευμένο κέντρο για εγκαυματίες, που θα τη βοηθήσει να εμφανιστεί ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπό της, ενώ έχει κάνει ήδη 9 χειρουργεία.

Οι νέες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Βρίσκομαι ήδη στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στο Μονπελιέ της Γαλλίας και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Σήμερα είχα την πρώτη συνεδρία με τη γιατρό, η οποία καθορίζει το πρόγραμμα των θεραπειών που θα ακολουθήσω. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της υγείας μου και είμαι ευγνώμων για την στήριξη που λαμβάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαι σε θέση να λάβω τα οφέλη αυτών των θεραπειών», δήλωσε στο Live News.

«Έχει πάει πριν από δύο ημέρες, είναι θεραπείες τριών εβδομάδων, έχει γίνει συνεννόηση με τους γιατρούς της και με άλλους εξειδικευμένους πλαστικούς, τους οποίους έχει συμβουλευτεί, αλλά κυρίως και από το Λάτσειο, γιατί το κέντρο είναι για εγκαυματίες και κάνουν ιατρικό θερμαλισμό… για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα και η διαδικασία της επούλωσης στο δέρμα», σημειώνει η Ουρανία Λέχου, διευθύντρια Avène Ελλάδας.

Η 34χρονη δεν ξεχνά ποτέ την αγάπη του κόσμου αλλά και των γιατρών που την παρακολουθούν και τη συμβουλεύουν για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει.

Μάλιστα, όπως είπε στην αποκλειστική της δήλωση στο Live News, στη Γαλλία θα βρεθεί και η γιατρός της για να παρακολουθήσει από κοντά για την πορεία της θεραπείας.

«Τις επόμενες ημέρες θα με επισκεφτεί εδώ και η γιατρός μου για να δει από κοντά τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των θεραπειών, ώστε να συνεχίσουμε με τα επόμενα χειρουργεία, όταν το επιτρέψει η υγεία μου και η εικόνα των μοσχευμάτων. Οι γιατροί, μάλιστα, συνιστούν αυτές οι θεραπείες να επαναλαμβάνονται για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη στήριξη και τη σκέψη σας».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες. Μια θεραπεία στο εξωτερικό, πολυέξοδη, που όμως, είναι απαραίτητο να γίνει.

«Χρειάζεται και επαναλήψεις, δηλαδή οι πλαστικοί λένε ότι μία φορά στο εξάμηνο πρέπει να το κάνει, για κάποιο διάστημα, για να μπορέσει να επανέλθει το δέρμα, η ελαστικότητα και η λειτουργικότητα του δέρματος μετά από τα μοσχεύματα και στο πρόσωπο, φυσικά και για τον τράχηλο και για το χέρι της, όπου έχει εγκαύματα, σε όλο το σώμα γίνεται» λέει η κ. Λέχου.

Η Ιωάννα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος θεραπειών και στη συνέχεια οι γιατροί της εδώ θα αποφασίσουν για τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

Η νέα συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου που συνεχίζει να δίνει την δική της μάχη μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε - δείτε εδώ πρόσφατη φωτογραφία της μέσα από το νοσοκομείο - παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στα ΝΕΑ και στη δημοσιογράφο Μαρία Μουρελάτου για τον μαραθώνιο της αποκατάστασης της υγείας της, τη συμβίωση με τον πόνο, τα όνειρά της για το μέλλον και τη γυναίκα που της επιτέθηκε.

Έναν χρόνο μετά την επίθεση που δέχτηκες ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί μου έλεγαν πως δεν πρόκειται για αγώνα 100 μέτρων αλλά για μαραθώνιο. Η αποκατάσταση είναι ένας δρόμος μακρύς που πρέπει να βρίσκω συνεχώς αντοχές για να τερματίσω. Κάποια στιγμή μαθαίνεις αναγκαστικά να ζεις με τον πόνο. Από την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη αποκλειστικά στην αποκατάσταση της υγείας μου και στα όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω.

Φυσικά δεν τα καταφέρνω πάντα, στα συναισθήματα μου υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς βιώνω τις συνέπειες του μετατραυματικού στρες, λόγω του ψυχικού τραυματισμού που έχω υποστεί. Η γιατρός μου λέει πως ο σωματικός πόνος περνάει κάποια στιγμή και ξεχνιέται, ο ψυχικός είναι αυτός που δύσκολα ξεπερνιέται και έχει δίκιο. Ακόμα προσπαθώ να αποδεχτώ την εικόνα μου και το γεγονός της επίθεσης, πράγμα που δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό. Υπάρχει έντονος φόβος για το μέλλον, αποστασιοποίηση και καχυποψία προς τους ανθρώπους κάτι που δεν με χαρακτήριζε πριν, και μεγάλος θυμός για την αδικία που μου έχει συμβεί.

Τι επιθυμείς να συμβεί για να νιώσεις γαλήνη;

Το πρώτο είναι να ξαναστήσω τη ζωή μου και να μπορέσω να είμαι χαρούμενη με τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Το δεύτερο είναι να ξέρω πως η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση μου, δεν θα κάνει άλλο κακό είτε σε εμένα είτε σε άλλον. Αυτό προϋποθέτει πως η ποινή που θα της επιβληθεί και τα χρόνια φυλάκισης που θα εκτίσει, θα λειτουργήσουν σωφρονιστικά… Μετά την επίθεση, αντί να εκτονωθεί ο θυμός και η αυτοκαταστροφικότητα της, αποθρασύνθηκε εντελώς. Ήμουν στο νοσοκομείο παλεύοντας για τη ζωή μου και εκείνη συνέχιζε να ψάχνει τρόπους να με σκοτώσει, αναζητώντας νέα δηλητήρια και τρόπο να αγοράσει όπλο. Αυτό είναι που με φοβίζει πολύ και πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω και με ποιον τρόπο μπορεί να έρθει η γαλήνη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Θα ήθελα μέσα από αυτό το τραγικό συμβάν να προκύψει για όλους μας κάτι που θα συμβολίζει τη δύναμη της κοινωνίας απέναντι στην αγνή κακία που κάποιοι προβάλλουν. Είτε μου αρέσει είτε όχι αυτή η επίθεση με έχει στιγματίσει. Στόχος είναι η αποδοχή των ουλών μου, που είναι η απόδειξη πως κατάφερα να ζήσω και το να μη καθορίσει τη ζωή μου το γεγονός αυτό αλλά και ο τρόπος που θα σταθώ απέναντι του. Μακάρι αυτό να δίνει ελπίδα και σε άλλα θύματα βίαιων επιθέσεων.