Κυπαρισσία: Σε γυναίκα ανήκει ο σκελετός

Το DNA θα δείξει αν είναι η 42χρονη Ρουμάνα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κυπαρισσία: Σε γυναίκα ανήκει ο σκελετός

Όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία, ο σκελετός που βρέθηκε θαμμένος σε αυλή σπιτιού στην Κυπαρισσία ανήκει σε γυναίκα μετρίου αναστήματος ενώ αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα ρίξει φως στην υπόθεση-θρίλερ εξαφάνισης της 42χρονης Ρουμάνας, Μόνικας Γκιους.

Τα αποτελέσματα ταυτοποίησης του σκελετού περιμένουν οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν έρευνες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιάννης Δούζης, «ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε ο σκελετός και η εκταφή του, ενώ όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο σκελετός ανήκει σε γυναίκα μετρίου αναστήματος».

Όπως πρόσθεσε ο ιατροδικαστής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «αύριο πρόκειται να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ όσον αφορά στην ταυτοποίηση του σκελετού, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις DNA, μέσω των ιστών που έχουν βρεθεί».

Να σημειωθεί ότι ο ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε όταν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου παρατήρησαν διαφορετικό χρώμα τσιμέντου σε σημείο της αυλής και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η εκσκαφή

Κυπαρισσία σε γυναίκα ανήκει ο σκελετός
.

Το ξέσπασμα της ξαδέρφης της 42χρονης

«Υποψιάζομαι πολλά αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο πρώην σύντροφός της που ίσως να ξέρει περισσότερα. Να μας εξηγήσει κιόλας γιατί την ημέρα που έφυγε άφησε μέσα στο σπίτι τα υπάρχοντά του. Τα ρούχα του βρέθηκαν κρεμασμένα στα σχοινιά», δηλώνει η ξαδέρφη της 42χρονης, Μιχαέλα Μπόρος που ξεσπά στο protothema.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 39χρονος Ρουμάνος εργαζόταν για λογαριασμό της οικογένειας στην οποία ανήκει το σπίτι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Είχε προσληφθεί από την οικογένεια των ιδιοκτητών του σπιτιού πριν από καιρό όταν και είχε πεθάνει ο ηλικιωμένος άντρας όπου ζούσε εκεί προκειμένου ο 39χρονος να φροντίζει το κτήμα.

Για άγνωστο λόγο, ο 39χρονος Ρουμάνος εγκατέλειψε το σπίτι και το κτήμα στην Κυπαρισσία καθώς είχε προφασιστεί στους ιδιοκτήτες του, οικογενειακούς λόγους και έπρεπε να επιστρέψει στην γενέτειρά του.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μένουν εκτός Μεσσηνίας και δεν προλάβαιναν να επισκέφτονται το σπίτι τους.

Φέτος το καλοκαίρι, ο ένας εκ των ιδιοκτητών, πήγε στο σπίτι προκειμένου να το ανοίξει και να δει σε τι κατάσταση είναι για να το φροντίσει. Όταν, λοιπόν το καθάρισε, διαπίστωσε πως σε ένα σημείο του σπιτιού, υπήρχε ένα περιέργο σημάδι καινούργιου τσιμέντου το οποίο δεν του ταίριαζε με τον υπόλοιπο χώρο.

Καθάρισε το σημείο που υπήρχε το τσιμέντο καθώς πάνω από αυτό είχαν ρίξει χώμα προκειμένου να το κάνουν να φαίνεται παλαιό, κάτι όμως που δεν πέτυχε.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε την αστυνομία για να ερευνήσουν τον χώρο αφού και ο ίδιος γνώριζε για την εξαφάνιση της 42χρονης Ρουμάνας, η οποία ήταν σύντροφος του 39χρονου εργαζόμενου του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού , το πρωί της Τετάρτης παρατήρησαν διαφορετικό χρώμα τσιμέντου σε κάποιο σημείο και τους κίνησε την περιέργεια και, αφού έσκαψαν βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Στο εν λόγω οίκημα, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr έμενε πριν από καιρό και πριν αναχωρήσει για τη Ρουμανία ο σύντροφος της 42χρονης Ρουμάνας Μόνικας Γκιους, που αγνοείται από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με βάση το παραπάνω γεγονός υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το πτώμα ανήκει στην 42χρονη που διέμενε εδώ και 20 χρόνια στην Κυπαρισσία.