Ξεσπά η Ματίνα Παγώνη μετά τις εξελίξεις στην Καρδίτσα - «Δέχομαι απειλές»

«Είναι έγκλημα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξεσπά η Ματίνα Παγώνη μετά τις εξελίξεις στην Καρδίτσα - «Δέχομαι απειλές»

Μετά το σοβαρό χειρουργείο που έκανε, η Ματίνα Παγώνη μίλησε στον ΣΚΑΙ μετά το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας καθώς και για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν.

«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε η ίδια.

Σε ό,τι αφορά την υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατά τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει.

Οι αποκαλύψεις της Ματίνας Παγώνη

«Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση», τόνισε η κ. Παγώνη, προσθέτοντας ότι «αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση».

Αναφορικά με το ζήτημα των ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν, σημείωσε ότι στην περίπτωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση. «Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», εξήγησε.

Τόνισε μάλιστα πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και να συνεννοούνται με τους γιατρούς.

Αποκάλυψε επίσης πως η δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της.

«Να κάνουν το εμβόλιο και τα παιδιά του δημοτικού»

«Η μετάλλαξη Delta… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως.

Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί, το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται. Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς. Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή», είπε χαρακτηριστικά η λοιμωξιολόγος.