Σοκάρει η πλαστική χειρουργός της Ιωάννας Παλιοσπύρου - «Θα έχει για πάντα δέρμα μη φυσιολογικό»

«Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόσωπο και το σώμα της...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοκάρει η πλαστική χειρουργός της Ιωάννας Παλιοσπύρου - «Θα έχει για πάντα δέρμα μη φυσιολογικό»

Ενάμιση χρόνος έχει περάσει από ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και μέχρι σήμερα δίνει μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση των τραυμάτων της σε πρόσωπο και χέρια.

Μετά την ανατριχιαστική φωτογραφία που δημοσίευσε από το πρώτο χειρουργείο, η πλαστική χειρούργος της, Μαρία Καλοφώνου, μίλησε στο Πρωινό και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της.

Όσα είπε η πλαστική χειρούργος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Έχει κάνει εννέα χειρουργεία. Οι φωτογραφίες που είδατε χθες είναι από τις πρώτες εγχειρίσεις όπου έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα από καμένο δέρμα και έχει τοποθετηθεί ένα τεχνητό δέρμα, στην πρώτη φάση αποκατάστασης.

Δεν μπορούμε να πούμε σε ποιο βαθμό έχει αποκατασταθεί η όψη της Ιωάννας. Θα έχει για πάντα και το ξέρει από την πρώτη στιγμή ένα δέρμα διαφορετικό, μη φυσιολογικό. Θα έχει σημάδια για πάντα. Αυτό που προσπαθούμε είναι όσο το δυνατό να το κάνουμε να μοιάζει με το φυσιολογικό. Το δέρμα δυστυχώς είναι ένας ιστός που αν καταστραφεί ολόκληρος δεν αντικαθίσταται.

Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόσωπο και το σώμα της έχει καλυφθεί ολόκληρο με μοσχεύματα. Άρα, δεν έχει ανοιχτές πληγές. Έχουμε περάσει τη φάση που κινδύνευσε η ζωή της. Και πρέπει να το πούμε ότι κινδύνευσε».

Συγκλονίζει ο δικηγόρος της Ιωάννας

«Αμέσως μετά που της έριξε το καυστικό υγρό και πληροφορήθηκε ότι σώθηκε, άρχισε και έψαχνε πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με δηλητήριο χωρίς να μπορεί να ανιχνευθεί, αν κάνεις σε κάποιον ένεση με αέρα τι θα συμβεί και πώς θα μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν».

«Τελικά, με τα social media αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο, Δεν τολμάει μια κοπέλα ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσει και αρχίζει η ζήλια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Η κατηγορούμενη είχε γίνει σκιά της Ιωάννας μέσα από τα social media», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του θύματος, «η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη. Εγώ φοβάμαι και δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έλθει στο δικαστήριο. Όπως δεν πήγε να απολογηθεί και όταν πήγε να απολογηθεί δεν είπε τίποτα, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, μπορεί και να μην έρθει στο δικαστήριο».