Οργισμένη η Μαρέβα Μητσοτάκη - «Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με το Efood»

Η ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οργισμένη η Μαρέβα Μητσοτάκη - «Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με το Efood»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Μαρέβα Μητσοτάκη θέλησε να απαντήσει με αυστηρό τρόπο στους ισχυρισμούς που τη θέλουν να εμπλέκεται με την ιδιοκτησία του Efood, με αφορμή τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το E-food ζήτησε από τους Riders να συμμετάσχουν σε ένα σχήμα συνεργασίας freelancing, διαφορετικά δε θα υπάρξει δυνατότητα να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Η κίνηση αυτή όπως μπορείτε να φανταστείτε προκάλεσε σάλο στα social media και ειδικά στο Twitter, στο οποίο υιοθετήθηκε το hashtag #cancel_efood.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεκαθάρισε πως δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την εταιρεία ενώ έκανε λόγο για «εβδομαδιαία καμπάνια συκοφάντησής».

Η ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη για το Efood

Τα σχόλια του Twitter για το E-food

Η εταιρεία χωρίζει τους διανομείς της σε τρεις κατηγορίες. Ανάλογα με τη βαθμολογία που λαμβάνει ο κάθε διανομέας, με βάση τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η efood, κατατάσσεται και στην αντίστοιχη κατηγορία.

Αν παραδείγματος χάριν ένας διανομέας παραδίδει μεγάλο αριθμό παραγγελιών ανά ώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εργάζεται και σε μέρες και ώρες αιχμής όπως είναι το Σάββατο και η Κυριακή λαμβάνει πέραν των 3,90 ευρώ ανά ώρα και έξτρα bonus.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία το μπόνους είναι 50 λεπτά ανά παραγγελία για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, 30 λεπτά για τη δεύτερη κατηγορία, στην οποία ανήκουν διανομείς που έχουν χαμηλότερη βαθμολογία και καθόλου μπόνους όσοι ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την efood.

Με το νέο καθεστώς, δηλαδή από υπάλληλοι διανομείς της να επιλέξουν να εργαστούν με τίτλο κτήσης ή με μπλοκάκι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στα ασφαλιστικά και φορολογικά κόστη που θα αναλάβουν πλέον μόνοι τους, η efood δίνει από 2,20 ευρώ έως 3,2 ευρώ ανά παραγγελία, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα που εργάζεται κάποιους.