Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ποιες θα είναι οι αμοιβές των γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ'οίκον

Δείτε αναλυτικά...

Ποιες θα είναι οι αμοιβές των γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ'οίκον
Ενημέρωση 21.09.2021 13:30
Από Ίρις Βίλα

Η ψήφιση για την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τις αμοιβές των γιατρών σε ό,τι αφορά τους κατ'οίκον εμβολιασμούς έφτασε προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Από την άλλη υπάρχει καταγγελία "βόμβα" για καλλιτέχνες που αγοράζουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να είναι σε σειρές και εκπομπές.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθορισμός των αμοιβών των ιδιωτών γιατρών που είναι στα 50 ευρώ για κατ’ οίκον εμβολιασμό με μονοδοσικό εμβόλιο και στα 30 ευρώ για εμβόλια δύο δόσεων, ενώ για εμβολιασμούς στο ιατρείο τα ποσά είναι 20 και 15 ευρώ αντίστοιχα.

Τα ποσά αυτά των εμβολιασμών σε ιατρεία ισχύουν και για τους φορείς υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού. Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Εμβολιασμός - Μισθός

Με την τροπολογία επίσης παρέχεται μέχρι 31/12/21 η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Κορωνοϊός: Κάθε Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των παιδιών που νοσούν

Τα σχολεία μπορεί να άνοιξαν για τα καλά όμως ένα φλέγον ζήτημα που παραμένει, έχει να κάνει με το κορωνοϊό καθώς εξαιτίας του συγκεκριμένο ζητήματος οι μαθητές στερήθηκαν την δια ζώσης εκπαίδευση. Επιπλέον, να τονίσουμε πως έχει δοθεί το "πράσινο φως" στην τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Κάθε Τετάρτη λοιπόν, αναμένεται να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία των παιδιών ηλικίας 4-17 ετών που νοσούν με κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool θα είναι προσβάσιμα τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή, εάν υπάρχουν.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα και τα μεγέθη εξέλιξης της πανδημίας. Από τον Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα σε παιδιά. Το α’ τρίμηνο τα παιδιά ήταν στο 5%-7% των νοσούντων και μετά ανέβηκε στο 15%. Δηλαδή πριν την έναρξη σχολείων είχε αυξηθεί ο αριθμός των ανηλίκων που νοσούν.

Κορωνοϊος - Νέα μέτρα

Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων ώστε να έχουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Βούλησή μας είναι τα μαθήματα να συνεχίζουν να γίνονται στα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Κάθε Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των παιδιών που νοσούν

Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη

Share