Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος

Θρήνος

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος
Ενημέρωση 21.09.2021 18:48
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Από την ζωή έφυγε ο σπουδαίος δημοσιογράφος, Γιώργος Μπέρτσος, ο οποίος υπήρξε ενός από τους κορυφαίους ρεπόρτερ της εποχής του. Την είδηση του θανάτου του την έκανε γνωστή η ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον εξαίρετο δημοσιογράφο, ο οποίος τίμησε το επάγγελμά μας όσο λίγοι και ανέδειξε τη σημασία της ερευνητικής δημοσιογραφίας για τη Δημοκρατία και την πατρίδα. Συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαίτερα την κόρη του Ελένη που ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της.

Ο τόπος και ο χρόνος της κηδείας του Γιώργου Μπέρτσου θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για τον δημοσιογράφο Γιώργο Μπέρτσου και την ζωή του

Ο Γιώργος Μπέρτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1936. Τη δημοσιογραφική του διαδρομή ξεκίνησε το 1956 εργαζόμενος ως αθλητικός ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ελεύθερος και εσωτερικός συντάκτης στην εφημερίδα «Έθνος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Νίκη», «Ελευθερία»,«Ελληνικό Μέλλον», ως διευθυντής σύνταξης στη «Θεσσαλονίκη», στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», την «Εβδομάδα», διευθυντής στη «Μεσημβρινή», στα περιοδικά «Πανόραμα» , «Ψυχαγωγία», «Επίκαιρα», «Τηλέραμα» και τέλος Σύμβουλος Έκδοσης στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος της Κυριακής»

Ο Γιώργος Μπέρτσος κάλυψε δημοσιογραφικά τη δολοφονία Λαμπράκη. Η πληρέστατη κάλυψη των γεγονότων και η συστηματική έρευνα, χωρίς κανένα φόβο, φώτισε τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και οδήγησε τους υπαίτιους της δολοφονίας στη Δικαιοσύνη. Ο συνάδελφος δεν πτοήθηκε από απειλές και εκφοβισμούς.

Προχώρησε σε αποκαλύψεις που φανέρωσαν τις ενέργειες του παρακράτους και τίμησε το επάγγελμά μας παραδίδοντας ένα ζωντανό μάθημα δεοντολογίας και στάσης ζωής στους νέοτερους συναδέλφους. Αλλά, και στη συνέχεια σε όλες τις διευθυντικές θέσεις που κατέλαβε υπήρξε ακέραιος, τίμιος και συναδελφικός ενώ από την ζωή έφυγε και ο δημοσιογράφος Χρήστος Τριήρης.

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε ο 72χρονος σύζυγος του Τομ Φορντ

Πέθανε η Ασπασία Κουμλή

Share