Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Λεβέντη

Τι συμβαίνει με την υγεία του;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Λεβέντη

Ο Βασίλης Λεβέντης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο καθώς δίνει την δική του μάχη με την υγεία του εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ βρίσκεται διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την υγεία του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μπήκε σήμερα στο νοσοκομείο και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Από την άλλη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων από την Παρασκευή 24/9 σε μίνι lockdown τέθηκε η Δράμα, η Καστοριά και η Ξάνθη.

Δείτε παρακάτω τις εξελίξεις της υγείας του Βασίλη Λεβέντη

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Λεβέντη

  • Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη, οι οποίοι κατάγονταν από το Κορακοβούνι Αρκαδίας ενώ οι γονείς τους κατάγονταν από τον Δρυμώνα Κυθήρων.
  • Η οικογένεια Λεβέντη, μετά από καταστροφή της περιουσίας της από τους Γερμανούς κατακτητές, είχε μετοικήσει στον Πειραιά όπου ο Βασίλης Λεβέντης ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση (το δημοτικό και το εξατάξιο γυμνάσιο).
  • Το 1969 εισήλθε ένατος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας.
  • Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στην ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Ένωση Κεντρώων έλαβε ποσοστό 1,24% και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο[14], με τον Βασίλη Λεβέντη να μην επανεκλέγετα