Δίκη βιτριόλι: Απίστευτο ξέσπασμα από τον Λύτρα με το «εσύ ξέρεις γιατί σου έριξα βιτριόλι» της κατηγορούμενης

Ένταση στο δικαστήριο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη βιτριόλι: Απίστευτο ξέσπασμα από τον Λύτρα με το «εσύ ξέρεις γιατί σου έριξα βιτριόλι» της κατηγορούμενης

Χαμός έγινε κατά την διάρκεια της σημερινής (30/9) δίκης της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, τον Μάιο του 2020.

Η ένταση άρχισε λίγο μετά το ξέσπασμα της οικογένειας, όταν ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θύματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Τότε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριο σας και είπε προς το θύμα ότι γνωρίζεις το λόγο της επίθεσης.

Πώς είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της; Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί;».Στην τοποθέτηση του Απόστολου Λύτρα αντέδρασε η κατηγορούμενη λέγοντας: «Σας παρακαλώ πολύ».

Δίκη βιτριόλι έξαλλος ο Απόστολος Λύτρας με την κατηγούμενη

"Ήταν στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη" - "Κόλαφος" ο Απόστολος Λύτρας για την κατηγορούμενη

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κατηγορούμενη, κάνοντας λόγο για μια πολύ ψυχρή γυναίκα.

«Η κατάθεση της Ιωάννας ήταν συγκλονιστική. Ότι οι γιατροί ήταν τρομοκρατημένοι ότι δεν θα ζούσε και ένιωσε τον τρόμο των γιατρών. Προσπάθησε να εξιστορήσει τα πάντα. Είπε ότι εξ επαφής η κατηγορουμένη της έριξε πάνω από ένα λίτρο καυστικό υγρό. Ότι οι πόνοι που ένιωθε ήταν αφόρητοι.

Κανένας από το περιβάλλον της κατηγορουμένης δεν την πήρε ούτε ένα τηλέφωνο να ενδιαφερθεί για την υγεία της. Αν μου επιτρέπετε, το λέω μετά λόγου γνώσεως, ήταν μία ψυχρή γυναίκα που το μόνο μέλημά της ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Όλη την ώρα κοίταζε στην άλλη πλευρά.

Έκανα την ερώτηση στην Ιωάννα αν η κατηγορουμένη της ζήτησε συγγνώμη έστω και σήμερα. Η Ιωάννα γύρισε προς την κατηγορούμενη, είπε ότι τίποτα δεν έχει πει και εκείνη την ώρα έγινε ένα επεισόδιο με τον αδελφό και τη μητέρα της. Ήταν φυσιολογικό. Έδειξε αδιαφορία και αυτό ήταν κάτι που τους εξόργισε.

Η κατηγορούμενη δεν πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει κάνει. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με έναν τρόπο που μου κάνει εντύπωση, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη φυλακή να εμφανιστεί με τον τρόπο που όλοι είδατε. Η Ιωάννα τη ρώτησε “γιατί δεν με κοιτάς;” αλλά δεν πήρε απάντηση. Η Ιωάννα έδωσε την κατάθεσή της λέγοντας ότι για πάρα πολλά χρόνια θα κάνει επεμβάσεις και ότι όταν κάτι καίγεται δεν μπορεί να επανέλθει.

Θα συνεχίσει να έρχεται στο δικαστήριο. Αντλεί την αγάπη από όλον τον κόσμο και όλους εσάς». Κατά την διάρκεια της δίκης, μάλιστα, "σκοτώθηκε" η οικογένεια της Ιωάννας με την κατηγορούμενη.