Επίθεση με βιτριόλι: Διέρρευσαν μηνύματα μεταξύ δράστιδας και φερόμενου συνεργού

Βγήκαν στο «φως» της επιφάνειας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Διέρρευσαν μηνύματα μεταξύ δράστιδας και φερόμενου συνεργού

Στο Εφετείο έφτασε σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου για άλλη μια φορά προκειμένου να καταθέσει το τι έγινε ακριβώς την μοιραία ημέρα, όπου άλλαξε την ζωή της 180 μοίρες. Η ίδια αναγκάστηκε να έρθει αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής του Alpha, βγήκαν στο φως τα μηνύματα μεταξύ της 37χρονης κατηγορουμένης με τον φερόμενο συνεργό της. η δράστιδα κάλεσε τον 36χρονο άνδρα στις 4.58 τα ξημερώματα χωρίς να λάβει απάντηση. Μετά την επίθεση με βιτριόλι, η 37χρονη κάλεσε τον άνδρα ακόμα 6 φορές.

Ο ίδιος φαίνεται πως απάντησε μόνο σε μία κλήση που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μάλιστα η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά στα μηνύματα: «Καλημέρα Ν… τι κάνεις; Παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;» έλεγε σε ένα από τα μηνύματά της το 2019. «Έλα ρε συ Ν… καλησπέρα! Είμαι η φίλη της… Τον βρήκες αυτόν;»

Δείτε παρακάτω πληροφορίες για την υπόθεση βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη κατάθεση της Ιωάννας - «Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό»

Στις 9:00 ακριβώς έφτασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Εφετείο, ενώ την πρώτη της εμφάνιση έκανε και η κατηγορούμενη, η οποία θα ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, μετά τον Μάιο του 2020.

Μέρος από την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με βοιτριόλι

«Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι πάτησα το κουμπί του ασανσερ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά στην πρώτη της κατάθεση η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα, με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου, στα μάτια μου, στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο.

Πήγα τρέχοντας. Πέρασα το δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου. Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να ου παίζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω.

Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα Θεέ μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς».