Σε δίκη για 4 βιασμούς ζητάει εισαγγελέας για τον Λιγνάδη

Ποια ήταν η πρότασή της στο δικαστικό συμβούλιο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σε δίκη για 4 βιασμούς ζητάει εισαγγελέας για τον Λιγνάδη

Η εισαγγελέας για την υπόθεση Λιγνάδη, δείχνει τον δρόμο του δικαστηρίου για τέσσερις υποθέσεις βιασμών. Πιο συγκεκριμένα, προς το δικαστικό συμβούλιο η πρότασή της ήταν για τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη να λογοδοτήσει και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού για τις οποίες καταγγέλθηκε.

Να τονίσουμε κάπου εδώ πως από την πρώτη στιγμή που έσκασε σαν "βόμβα" η καταγγελία, στην επιφάνεια βγήκαν και άλλες υποθέσεις που εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα του χώρου.

Επιπλέον, η εισαγγελέας εισηγείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση και να παραμείνει στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς κατά την κρίση της δε έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκιση του.

Δημήτρης Λιγνάδης - Εξςλίξεις

Μάλιστα, το επόμενο βήμα, είναι το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου στο εδώλιο.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή»

Τα φερόμενα ως θύματά του αλλά και τους μάρτυρες αποφάσισε να μηνύσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο μετά την παράσταση που ανέβασε μέσα από τις φυλακές. Ο δικηγόρος των δύο εκ των φερόμενων θυμάτων του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιάννης Βλάχος έκανε λόγο για τρομοκράτηση και επίδειξη επιθετικότητας.

«Η πλευρά του κ. Λιγνάδη, ασκώντας δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος, έχει μηνύσει τα θύματα και όλους τους μάρτυρες. Από εκεί και πέρα η εξέλιξη αυτών των μηνύσεων θα ξεκινήσει όταν τελειώσει η εκδίκαση των κατηγοριών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι μηνύσεις αυτές δικονομικά δεν μπορούν να επηρεάσουν την δίκη του κ. Λιγνάδη», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Βλάχος.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή. Εάν ο κ. Λιγνάδης καταδικαστεί, αυτές οι μηνύσεις δεν έχουν καμία τύχη. Εάν αθωωθεί, τότε θα εξεταστεί εάν τα θύματα και οι μάρτυρες είχαν δόλο για να μηνύσουν τον κύριο Λιγνάδη. Θέλω να τονίσω ότι η διαδικασία αυτή σκοπεύει στην κατατρομοκράτηση των θυμάτων», συνέχισε.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή. Εάν ο κ. Λιγνάδης καταδικαστεί, αυτές οι μηνύσεις δεν έχουν καμία τύχη. Εάν αθωωθεί, τότε θα εξεταστεί εάν τα θύματα και οι μάρτυρες είχαν δόλο για να μηνύσουν τον κύριο Λιγνάδη. Θέλω να τονίσω ότι η διαδικασία αυτή σκοπεύει στην κατατρομοκράτηση των θυμάτων».

ΠΗΓΗ ΆΛΙΣΤΑ