Γλυκά Νερά: Η κίνηση των γονιών της Καρολάιν λίγους μήνες μετά την δολοφονία της - Τι θα κάνουν με την μικρή Λυδία

"Τσακίζει" κόκαλα ο πατέρας της! Τι δήλωσε για τους γονείς του Μπάμπη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Η κίνηση των γονιών της Καρολάιν λίγους μήνες μετά την δολοφονία της - Τι θα κάνουν με την μικρή Λυδία

Την μικρή Λυδία θέλουν να βαφτίσουν οι παππούδες της, σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. Την αποκάλυψη έκανε ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν, Ντέιβιντ μιλώντας στην Daily Mail, μετά την απόφαση για την οριστική επιμέλεια της μικρής.

«Είναι τώρα πρόθεσή μας να βαφτίσουμε τη Λυδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν στο μικρό παρεκκλήσι κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται», ανάφερε χαρακτηριστικά στην αγγλική ιστοσελίδα.

«Η Λυδία είναι καλά, και όπως και η μητέρα της, γίνεται πιο όμορφη μέρα με τη μέρα. Περπατάει τώρα με αυτοπεποίθηση, τρώει με ενθουσιασμό και γοητεύει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Δυστυχώς, αν και έχει μια ωραία νέα κούνια με το τελευταίο στρώμα υψηλής τεχνολογίας, αρνείται αποφασιστικά να κοιμηθεί μόνη της».

Ποιοι θα είναι οι νονοί της μικρής Λυδίας

Οι Κράουτς έχουν ήδη επιλέξει τους νονούς της Λυδίας - δύο από τους πιο στενούς φίλους της άτυχης 20χρονης από την εποχή που ζούσε στο νησί. «Το καθήκον των νονών λαμβάνεται πολύ σοβαρά εδώ στην Ελλάδα».

«Θα αναμένεται να φροντίσουν για την πνευματική ευημερία της Λυδίας και έτσι επιλέξαμε δύο άτομα που είναι πιθανό να παραμείνουν εδώ στην Αλόννησο καθ 'όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής της».

Οι παππούδες της από την πλευρά του πατέρα της ζουν στο νησί στο εξοχικό τους. «Είναι συχνοί επισκέπτες και φυσικά είναι ξεμυαλισμένοι με την εγγονή τους», είπε.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία - "Κόλαφος" η εισαγγελέας για τον Μπάμπη

«Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικη, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα.

Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειάς του και δη ανηλίκου.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του.

 Γλυκά Νερά εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίος, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει».

Η εισαγγελέας ζητά από το δικαστήριο να μεγαλώσει το παιδί με τους γονείς της Κάρολαϊν, στην Αλόννησο: «Η επικοινωνία της με τους πατρικούς ανίοντες δεν πρέπει κατά την κρίση μας να αποκλειστεί καθόσον θα εισπράττει αγάπη, στοργή και ενδιαφέρον από περισσότερους τρέφοντες ειλικρινή αισθήματα για την ίδια και αφετέρου διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ ανιόντων των δυο πλευρών -όπως προκύπτει από τις κοινωνικές έρευνες- εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης».

Προτείνεται λοιπόν οι γονείς του Μπάμπη να βλέπουν την μικρή ο τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Αλόννησο