Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα 14/10 απολογείται η Εφη - Τι αναμένεται να πει

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ιωάννα θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει την εκδοχή της 36χρονης

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα 14/10 απολογείται η Εφη - Τι αναμένεται να πει

Η ώρα της απολογίας έφτασε για την 36χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Θα είναι η πρώτη φορά που η 35χρονη θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει την εκδοχή της δράστιδας για τους λόγους που την οδήγησαν να της πετάξει το οξύ.

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα τους στην δεύτερη δίκη, η απολογία της 36χρονης θα ξεκινήσει κανονικά και όπως φαίνεται, αναμένεται να εμμείνει στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει εξ αρχής μαζί με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου, ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και πως θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Μετά το στάδιο της απολογίας της κατηγορούμενης, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσει και εάν θα εμμείνει στις αρχικές της εξηγήσεις, η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Στη σημερινή ή σε επόμενη δικάσιμο θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για την ενοχή ή μη της 36χρονης και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των δύο πλευρών. Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφαση.

Επίθεση με βιτριόλι Έφη απολογία

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα όσα βίωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Αν δεν είχε αντιδράσει γρήγορα η Ιωάννα, θα είχαμε θάνατο. Είναι πρωτοφανής η μεγάλη ποσότητα και ο τρόπος ρίψης της ουσίας σε στοχευμένη περιοχή. Το υγρό έπεσε στην αριστερή περιοχή του προσώπου της Ιωάννας. Από τύχη δεν το εισέπνευσε ή δεν το κατάπιε. Θα είχαν διαβρωθεί τα εσωτερικά της όργανα. Έχουμε χρήση μεγάλης ποσότητας που ρίχτηκε ταυτόχρονα, στον ίδιο χρόνο, σε στοχευμένη περιοχή που είναι ζωτική περιοχή για τον άνθρωπο. Την Ιωάννα την είδα αφού ολοκληρώθηκε η θεραπεία της. Είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα για την ελληνική κοινωνία», είπε ο Σωκράτης Τσαντίρης.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Δημοβέλης είπε: «Η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να αποτραπεί το μοιραίο. Η θερμοκρασία της ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Η Ιωάννα φοράει τη μάσκα για να αποτραπεί η δημιουργία υπερτροφικών ουλών. Όταν την αντικρύσαμε ούρλιαζε από τους πόνους, δεν μπορούσαμε να έχουμε επικοινωνία. Οι πόνοι ήταν φριχτοί και αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση οπιούχων. Ήταν σημαντικό ότι έριξε νερό γρήγορα πάνω της. Μείωσε το χρόνο επίδρασης του θειικού οξέος. Όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο να ουρλιάζει από τους πόνους σοκάρεσαι».