Δίκη βιτριόλι: Σε σοκ η Ιωάννα με την κίνηση της Έφης στο δικαστήριο

Πάγωσαν όλοι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη βιτριόλι: Σε σοκ η Ιωάννα με την κίνηση της Έφης στο δικαστήριο

Πέμπτη 14/10/2021: Πριν από λίγη ώρα η Έφη και η Ιωάννα έφτασαν στο δικαστήριο (δείτε βίντεο εδώ) προκειμένου να απολογηθεί η δράστιδα για την επίθεσή της με βιτριόλι στην 34χρονη.

Σοκ σε όλους προκάλεσε το γεγονός πως η Έφη για πρώτη φορά κοίταξε την Ιωάννα στα μάτια και της ζήτησε συγγνώμη. Κάτι που δεν περίμενε κανείς αφού την προηγούμενη φορά στο δικαστήριο δεν είχε φανεί μετανιωμένη.

Τα πρώτα λόγια της Έφης στο δικαστήριο ήταν:

"Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωαννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωαννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου".

Οι κουβέντες της προκάλεσαν την αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας ο οποίος ακούστηκε να σχολιάζει ειρωνικά: "νιάου".

Αξίζει να σημειωθεί πως εν όψει της απολογίας της κατηγορούμενης ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία».

Την ώρα που το δικαστήριο βρισκόταν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί το θέμα της κλήτευσης των μαρτύρων που ζήτησε η πολιτική αγωγή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Σοκάρουν οι πρώτες φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι

Σύμφωνα με την εκπομπή του ALPHA, T-Live φαίνονται για πρώτη φορά τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου και το πως μεταμορφώθηκαν μετά από το καυστικό υγρό που έπεσε πάνω της.

Η τσάντα, το πουκάμισο, η ζώνη και το παντελόνι της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι σχεδόν λιωμένα από το καυστικό υγρό ενώ οι εικόνες ανατριχιάζουν. Μάλιστα να τονίσουμε πως στην κατάθεσή της είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το πως βίωσε το αποτρόπαιο περιστατικό:

«Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά.

Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν».