Αναβάλλεται η απογευματινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς - Τι συνέβη;

Ανακοίνωση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αναβάλλεται η απογευματινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς - Τι συνέβη;

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά τη Δευτέρα 25/10, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν, σκόρπισε θλίψη (δείτε που θα γίνει η κηδεία της). Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η αναβολή της απογευματινής ενημέρωσης για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 αναβάλλεται, λόγω της απώλειας της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά».

Η πάθηση που σκότωσε την Φώφη Γεννηματά - Τι είναι

Ο γαστρεντερολόγος, Θωμάς Θωμαϊδης, μίλησε στην ΕΡΤ για το ιατρικό θέμα που ανάγκασε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να νοσηλευθεί.

«Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού και του παχέος εντέρου κατά την οποία το έντερο αδυνατεί να προωθήσει το εντερικό περιεχόμενο κατά τη φυσιολογική οδό», περιέγραψε την πάθηση ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mainz, στη Γερμανία.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Θωμαϊδης, «εκτός από την δυσφορία που νιώθει ο ασθενής, υπάρχει η πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργείο».

Σύμφωνα με τον ιατρό, το σύμπτωμα σε αυτή την παθολογική κατάσταση είναι ο κοιλιακός πόνος. «Ο ειλεός είναι μια κατάσταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες. Είναι κάτι το οποίο το φοβόμαστε και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».