Το Facebook αλλάζει όνομα - Θύελλα στο twitter

«Ορίστε! Όλες οι λέξεις είναι ελληνικές»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Facebook αλλάζει όνομα - Θύελλα στο twitter

Μετά το σκάνδαλο που σημειώθηκε με το facebook όταν έπεσε για περίπου 6 ώρες σχεδόν σε όλο τον κόσμο, πάρθηκε η απόφαση να αλλάξει όνομα. Την ανακοίνωση έκανε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζωντανά σε διαδικτυακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου.

Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το όνομα και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, δηλαδή η μπλε εφαρμογή θα…συνεχίσει να λέγεται «Facebook». Tο Meta θα είναι η νέα ταυτότητα της εταιρίας που θα έχει υπό τη σκέπη της το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

Το «Meta» λοιπόν θα ελέγχει αυτές τις τέσσερις εφαρμογές, με το όνομά του να προκύπτει από την ιδέα της «metaverse», έναν όρο που μελλοντικά θα αναφέρεται στο ίντερνετ που δίνει έμφαση στην εικονική πραγματικότητα. Η αλλαγή έρχεται με ένα νέο λογότυπο σχεδιασμένο σαν σύμβολο του άπειρου.

Η ανάρτηση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την αλλαγή

«Όταν ξεκίνησα το Facebook, πληκτρολογούσαμε ως επί το πλείστον κείμενο σε ιστοσελίδες. Όταν αποκτήσαμε τηλέφωνα με κάμερες, το διαδίκτυο έγινε πιο οπτικό και κινητό. Καθώς οι συνδέσεις γίνονταν ταχύτερες, το βίντεο έγινε ένας πλουσιότερος τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες. Η επόμενη πλατφόρμα θα είναι ακόμη πιο καθηλωτική – ένα ενσώματο διαδίκτυο όπου θα είστε μέσα στην εμπειρία, όχι απλώς θα την κοιτάτε. Το αποκαλούμε αυτό metaverse και θα αγγίξει κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε. Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα στο metaverse, όχι στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα χρειάζεστε λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας» λέει.

«Καθώς το νέο μας εμπορικό σήμα αρχίζει να εμφανίζεται στα προϊόντα μας, ελπίζω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γνωρίσουν το εμπορικό σήμα Meta και το μέλλον που αντιπροσωπεύουμε» αναφέρει σε άλλο σημείο της ανάρτησης.

FOUNDER'S LETTER, 2021 We are at the beginning of the next chapter for the internet, and it's the next chapter for our...

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, October 28, 2021

Πήρε "φωτιά" το twitter με την αλλαγή του facebook

Από την ώρα που ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ ανακοίνωσε τη μετάβαση του Facebook στη metaverse εποχή, το Twitter πήρε φωτιά. Πολλώ δε μάλλον, όταν το νέο όνομα του μεγαλύτερου τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα των social media έχει.... ελληνικό όνομα.

TAGS