Επίθεση με βιτριόλι: Τουλάχιστον 10 χειρουργεία εκκρεμούν για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις της γιατρού της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι: Τουλάχιστον 10 χειρουργεία εκκρεμούν για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε το πρωί του Σαββάτου (30/10) η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Μαρία Καλοφώνου με την ίδια να τονίζει πως εκκρεμούν τουλάχιστον 10 χειρουργία ενώ και η ίδια η Ιωάννα συγκλόνισε με τις δηλώσεις της.

Οι δηλώσεις της γιατρού της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Η Ιωάννα έχει γλιτώσει τη ζωή της, ενώ έχει κλείσει τις πληγές της, καθώς δεν έχει ανοιχτά τραύματα. Τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε τις ουλές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι στόχοι μας είναι δύο: η λειτουργικότητα και η αισθητική.

Έχουμε συζητήσει με την Ιωάννα και έχουμε βάλει κάποιες προτεραιότητες, έχουμε εστιάσει στον τράχηλο, στο μάτι και στο αυτί ώστε να έχει μια καλύτερη κίνηση, λειτουργικότητα και αισθητική».

Επίθεση με βιτριόλι γιατρός Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Τι Λες Τώρα έκανε η Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει όλο αυτόν τον καιρό η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθώς και στην αντίδραση που είχε όταν ακούστηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη.

«Νομίζω ότι η πρώτη αντίδραση ήταν “ουφ πάει τελείωσε”. Αυτό πραγματικά ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ένιωσε μία ανακούφιση. Ήτανε πολύ βοηθητικό για εκείνη, το ότι τελείωσε όλο αυτό. Κάπου μετριάστηκε και περιορίστηκε και ο φόβος. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γιατί όσο να ναι όλη αυτή η διαδικασία της δίκης την επιβάρυνε πολύ ψυχολογικά και αυτό είχε σαν συνέπεια να πάει και λίγο πίσω τα κομμάτι της ίασης της.

Το γεγονός ότι έπρεπε να είναι έτοιμη για τα δικαστήρια όλο αυτό το διάστημα και φυσικά έπρεπε να σταματήσει κάθε ιατρική θεραπεία , κάθε χειρουργική και πλέον μπορεί να επανεκκινήσει όλη αυτή τη διαδικασία και να βάλει πλώρη και στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καλά.

Η Ιωάννα είναι το μόνο επιζών θύμα μέσα στο τελευταίο διάστημα που έχουν γίνει όλες αυτές οι τραγικές επιθέσεις σε γυναίκες. Μπορεί να μην είναι θύμα έμφυλης βίας, όμως είναι η μόνη γυναίκα που επέζησε από κάτι τόσο τραγικό, κάτι τόσο ειδεχθές. Στο πρόσωπο της έχουν βρει βοήθεια και ανακούφιση πάρα πολλές οικογένειες των πρόσφατων θυμάτων. Η Ιωάννα μιλάει τακτικά με πολλές από αυτές, καθώς και νεότερα θύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τώρα τελευταία.

Πραγματικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία βρίσκει και εκείνη τη δύναμη να αντεπεξέλθει καλύτερα στην κατάσταση της. Διότι η ζωή της αποκτά ένα νόημα. Η ζωή της έχει σημασία για εκείνη. Το ότι μπορεί και δίνει κουράγιο και εμπνέει γυναίκες και κορίτσια που πέρασαν αντίστοιχες διαδικασίες και είναι ακόμα εκεί είναι ζωντανές και μπορούν να πολεμήσουν είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά η Αννίτα Ναθαναήλ.