Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξεκινούν από σήμερα 1/11 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ξεκινούν από σήμερα 1/11 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Ενημέρωση 01.11.2021 07:52
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ξεκινούν από σήμερα 1/11 οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 με 18:00.

Οπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Επίσης, μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις έρχεται και η Black Friday που θα έχει προσφορές στα... πατώματα.

Συστάσεις από Ε.Ε.Κ.Ε προς τους καταναλωτές

Ξεκινούν από σήμερα 1/11 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος προτείνει στους καταναλωτές:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή ιδιαίτερη στις προσφορές, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές όμως θα βρέξει σήμερα 1/11;

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους - Αλλαγές στους μεικτούς χώρους

Share