Γλυκά Νερά - έκτακτο: Τώρα ξεκινάει ο εφιάλτης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Απόφαση "κόλαφος"

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά - έκτακτο: Τώρα ξεκινάει ο εφιάλτης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Απόφαση

Μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής έρχεται για ανατρέψει τα πάντα στην υπόθεση των Γλυκών Νερών καθώς ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, "δείχνει" το ειδώλιο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο με μία αυστηρή πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Η απόφασή αυτή ήταν εν μέρει αναμενόμενη ωστόσο ήρθε σε μία πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποφάσισε να "σπάσει" τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή τις προηγούμενες μέρες (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην 24 σελίδων πρόταση του, ζητά την παραπομπή του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Κάρολαιν Κράουτς σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δράστη.

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν κατά τον εισαγγελέα την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες» φέρεται να αναφέρει.

Ειδική μνεία, φέρεται να κάνει ο εισαγγελέας και την ιατροδικαστική έκθεση, εξηγώντας ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολαιν, ο θάνατος της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος δε, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του.

«Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει οτι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος» φέρεται να εξηγεί ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του.

Το νέο ψέμα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ξεσκεπάστηκε πριν καν το πει

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εξακολουθεί να είναι αμετανόητος για τα πάντα, όχι μόνο δηλαδή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά και τα… παραλειπόμενα, όπως το θέμα της εξωσυζυγικής του σχέσης.

Ο ίδιος, αποτελώντας... έμπνευση και για άλλους, υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ εξωσυζυγική σχέση, ενώ σχετικά με το εξώδικο που έχει στείλει σε εκδοτικό οίκο με αφορμή εξώφυλλό, σημείωσε ότι θέλει να αποσυρθεί γιατί θέλει να επηρεάζει την οικογένειά του.Συγκεκριμένα ο Αναγνωστόπουλος που δολοφόνησε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του Ant1, σημείωσε: «Μελετώ τη δικογραφία, περιμένω την εξέλιξη της υπόθεσης και τον προσδιορισμό της δίκης. Σχετικά με τη φωτογραφία μου στο βιβλίο, εφόσον ο εκδοτικός οίκος ολοκληρώσει την απόσυρση της φωτογραφίας μου θα είμαι ικανοποιημένος καθώς το μόνο που θέλω είναι να μην επηρεάζεται η οικογένειά μου».

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για παράλληλη σχέση υποστήριξε: «Ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ. Όσα γι’ αυτά που ακούστηκαν για παράλληλη σχέση, ποτέ δεν υπήρξε εξωσυζυγική σχέση. Δεν υπήρξε τίποτα που να επηρεάζει την οικογένειά μου».

Για το θέμα της σχέσης του, όμως, το ψέμα έχει ήδη φανεί πριν καν… το πει ο ίδιος. Φίλος του πιλότου «έσπασε» τη σιωπή του και αποκάλυψε πρόσφατα στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, άγνωστα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr