Απεργία σήμερα 18/11 σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό - Πόσο θα διαρκέσει;

Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Απεργία σήμερα 18/11 σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό - Πόσο θα διαρκέσει;

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικό και τραμ) προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά από αυτή που έγινε στην εστίαση, αντιδρώντας στο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της τρίτης στη γραμμή 1.

Παράλληλα θα κάνουν στάση εργασίας και τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και τα τρόλεϊ από την 1 έως τις 3 το μεσημέρι.

Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ

«Το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή στον συνάδελφό μας Πέτρο Γιάμαλη και έναν ακόμα εργαζόμενο να χαροπαλεύει, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ατυχήματα, που σημειώνονται σε εργασιακούς χώρους, με εργαζόμενους να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων.

Προ ημερών είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενους στις προβλήτες της Cosco, άλλοι τραυματίστηκαν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και αυτή την φορά ο θάνατος «χτύπησε» στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, με θύμα τον 41χρονο Πέτρο και άλλους τρεις τραυματίες.

Τι συνέβη στον ηλεκτρικό και ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του

Τραγωδία με μηχάνημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο.

Ένας εργαζόμενος 41 ετών έχει χάσει τη ζωή του και δύο έχουν τραυματιστεί. Τους τρεις εργαζόμενους παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη, αλλά τελικά ο ένας εκ των τριών, δεν τα κατάφερε.
Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, λόγω βλάβης σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.

Η ειδική μηχανή είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά και παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με βαγόνι, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.
Οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του.