Πελάτες εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα ΙΚΕΑ - Ήταν επικίνδυνο να βγουν έξω

Τι ακριβώς συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πελάτες εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα ΙΚΕΑ - Ήταν επικίνδυνο να βγουν έξω

Μετά το σούσουρο που επικράτησε, έξι πελάτες και περίπου είκοσι εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα ΙΚΕΑ της Βόρειας Δανίας, εξαιτίας μιας ισχυρής χιονοθύελλας που σημειωνόταν. Το χιόνι είχε ξεπεράσει τα 30 εκατοστά σε ύψος, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να κλείσουν, όπως αναφέρει το BBC.

«Ήταν πολύ επικίνδυνο να βγούμε έξω και δεν μπορούσαμε να αναγκάσουμε τους υπαλλήλους μας να πάρουν αυτό το ρίσκο και στη συνέχεια, καθώς έμειναν έξι πελάτες, τους προσκαλέσαμε κι αυτούς», εξήγησε ο διευθυντής του καταστήματος, ο Peter Elmose, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κατάστημα πρόσφερε στους εγκλωβισμένους φαγητό από την καντίνα αλλά και τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε κρεβάτια. Πριν κοιμηθούν, μάλιστα, έκατσαν όλοι μαζί και είδαν τηλεόραση.

Συγκινητική απόφαση από τα ΙΚΕΑ

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS και σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας στηρίζει την Ελληνική κοινωνία. Στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που είδαν την καθημερινότητά τους, την περιουσία τους και τον τόπο τους να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα, συμπορεύεται με την πολιτεία στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η ΙΚΕΑ προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής (Τράπεζα της Ελλάδος) για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης.

Τα ΙΚΕΑ βοηθούν τους πυρόπληκτους

Δεσμεύεται να στηρίξει την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στις πληγείσες περιοχές.

Ενισχύει ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Υποστηρίζει το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στην Εύβοια και στηρίζει μέσω αυτής της συνεργασίας με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτό θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

TAGS