Οδοστρωτήρας ο Σκλαβενίτης - Η κίνηση "βόμβα" που θα ταράξει την αγορά

Θα γίνει χαμός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οδοστρωτήρας ο Σκλαβενίτης - Η κίνηση

Ο Σκλαβενίτης έκανε ακόμη μια κίνηση "βόμβα" με σκοπό να γίνει το νούμερο ένα σούπερ μάρκετ και να εξαλείψει τον ανταγωνισμό. Έγινε γνωστό και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος προχωρά στην απορρόφηση της εταιρείας Κρόνος Καρακίτσος. Πρόκειται, σύμφωνα με το capital.gr, για μία επιχείρηση, της οποίας ο Σκλαβενίτης διατηρεί το 100% των μετοχών, ωστόσο μέχρι πρότινος είχε ξεχωριστό ΑΦΜ και λειτουργούσε λογιστικά ως αυτόνομη επιχειρηματική οντότητα, κάτι που πλέον αλλάζει.

Να σημειωθεί ότι ως επιχείρηση, η Κρόνος είχε σταματήσει ήδη από το 2020 να λειτουργεί ως οντότητα λιανικής, καθώς η μοναδική της δραστηριότητα αφορούσε στην εκμίσθωση των καταστημάτων της προς την μητρική εταιρεία, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, δεδομένου ότι η τελευταία εταιρική χρήση κατά την οποία διατηρούσε δραστηριότητα λιανικής ως Κρόνος Καρακίτσος ήταν αυτή του 2019.

Η κίνηση αυτή είναι η δεύτερη που έχει ταράξει τα νερά, έχουν βάλει σκοπό να φέρουν τα πάνω κάτω, αφού από το νέο έτος επίσης αλλάζουν τα όσα γνωρίσαμε για τα καταστήματα.

Αύξηση 3% στους μισθούς - Πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη

Από το 2017 έως το 2020, η εταιρεία Σκλαβενίτης έχει προβεί στην δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 27.000 ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις στο ίδιο διάστημα ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ και επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ανακαίνιση άνω των 300 καταστημάτων, στη δημιουργία 5 νέων καταστημάτων, στην ανάπτυξη νέων τμημάτων στα υπερμάρκετ, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, μέσω της εισόδου της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το δίκτυο του Ομίλου Σκλαβενίτης απαρτίζεται από τις εταιρείες Ε.Υ.Σ. (430 καταστήματα), Σκλαβενίτης Κύπρου (18 καταστήματα), Χαλκιαδάκης (39 καταστήματα) και The Mart (13 καταστήματα).

Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του ομίλου ήταν διαχρονικά οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο έπεσαν οι υπογραφές στην νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας η οποία περιλαμβάνει αύξηση μισθού 3% για εργαζόμενους με αποδοχές έως και... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr