Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανακοινώθηκε η απόφαση για τα σχολεία για αύριο 27/1

Θα παραμείνουν κλειστά ή θα ανοίξουν;

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανακοινώθηκε η απόφαση για τα σχολεία για αύριο 27/1
Ενημέρωση 26.01.2022 12:22
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27/1 όλα τα σχολεία στην Αττική και τις άλλες πληγείσες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίς για αυτό και θα λειτουργήσουν ξανά με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το σενάριο στο οποίο προσανατολίζονται Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και να μη κινδυνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τις μετακινήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική -και πιθανότατα και σε άλλες Περιφέρειες- δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Η απόφαση για την τηλεκπαιδευση -που προϋποθέτει ότι δεν θα κηρυχθεί νέα αργία για το δημόσιο αύριο- αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και την Πέμπτη. Την είδηση, σε ό,τι αφορά την Αττική, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η Περιφέρεια Αττικής την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για τις αποζημιώσεις.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων αύριο 27/1

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού

Οι εξελίξεις είναι άκρως καταιγιστικές με αφορμή την κακοκαιρία "Ελπίδα" που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα καθώς χιλιάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στους δρόμους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης ενώ από την άλλοι δεκάδες σπίτια έχουν μείνει τις τελευταίες ώρες χωρίς ρεύμα.

Όπως είναι λογικό έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες για το τι συνέβη καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού παραιτήθηκε.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του: «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ντίνος Σιωμόπουλος: «Στα σκοτάδια» εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» - Η ανακοίνωση του δημοσιογράφου

Κακοκαιρία "Ελπίδα": 62χρονος οδηγός έπαθε έμφραγμα όντας εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό

Share