Έκρηξη στη Συγγρού: Οφείλεται σε φιάλη υγραερίου; - Τα πρώτα συμπεράσματα

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έκρηξη στη Συγγρού: Οφείλεται σε φιάλη υγραερίου; - Τα πρώτα συμπεράσματα

Το πρωί της Τετάρτης 26/01 όπως έγινε γνωστή η είδηση, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού, η οποία έγινε αισθητή από πολλά διαφορετικά σημεία της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, τα α νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με πηγές από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, φαίνεται να ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Οι νέες πληροφορίες για την έκρηξη στη Συγγρού

Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το εσωτερικό κτηρίου

Η έκρηξη που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Συγγρού, το πρωί της Τετάρτης 26/1, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτήριο όπου συνέβη, αλλά και στα γειτονικά. Από την έκρηξη υπάρχουν, επιπλέον, αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε εμβέλεια ακόμα και πάνω από εκατό μέτρα.

Ένα από τα διπλανά κτήριο από αυτό που σημειώθηκε η έκρηξη στον αριθμό 3, στον αριθμό Συγγρού 5, υπάρχει μια σχολή χορού η οποία έχει υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές από την ανείπωτη καταστροφή.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής:

Ισχυρή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού 3.Ισχυρή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού 2.Ισχυρή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού.