Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

Θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Τι θα διερευνηθεί για τις διακοπές ρεύματος που έφερε η «Ελπίδα»

Η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε αφενός λόγω των όσων έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών και αφετέρου, λόγω του ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή έχουν καταγραφεί προβλήματα στη λειτουργεία του ΗΣΑΠ.

«Μου κόπηκε το ρεύμα για 14 ώρες! Θα πήγαινα νοσοκομείο» - Άγριο ξέσπασμα από τον Αντρέα Μικρούτσικο

Την δική του δυσάρεστη εμπειρία με την κακοκαιρία μοιράστηκε το πρωί της Πέμπτης (27/1) ο Ανδρέας Μικρούτσικος μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, που επέστρεψε στον αέρα του ALPHA.

Ο παρουσιαστής αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως έμεινε 14 ώρες χωρίς ρεύμα, θεωρώντας μάλιστα τον εαυτό του προνομιούχο, μιας και άλλοι βρίσκονται ακόμα χωρίς ρεύμα.

«Ζούμε σε ένα κράτος που αυτή την εποχή ονομάζεται επιτελικό και στην ουσία είναι ένα κράτος παράλυτο. Εγώ θα πήγαινα στο νοσοκομείο, είδα μια νταλίκα στριφογυρισμένη και γύρισα πίσω. Σκέφτηκα να έρθω εδώ, στο κανάλι.. Θα τράβαγα τα ίδια που θέλω φάρμακα, που που που… Πήγα σπίτι. Μου κόπηκε το ρεύμα για 14 ώρες.

Δύσκολο πράγμα γιατί έχω πάει τώρα σπίτι και δεν έχω τα μέσα. Πολύ δύσκολο και νόμιζα ότι είμαι από τους ανθρώπους που υποφέρουν αλλά είμαι προνομιούχος. Άλλοι 4η μέρα και δεν έχουν ρεύμα, νερό» ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.