Βιασμός Θεσσαλονίκη: Η απάντηση της 24χρονης για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

«Δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βιασμός Θεσσαλονίκη: Η απάντηση της 24χρονης για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Τη δική της απάντηση για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θέλησε να δώσει η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε βιασμό σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μέσω του Instagram του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Η κοπέλα σε ένα βίντεο περιγράφει με λεπτομέρεια πώς έγιναν όλες οι διαδικασίες από τη μέρα που έκανε την καταγγελία της στην αστυνομία.

Οι δηλώσεις της 24χρονης για τις τοξικολογικές της εξετάσεις

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο. Άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι ''κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο'' και έπειτα έδωσε την εντολή. Γύρω στις 12 το μεσημέρι ήμουν ήδη στο τμήμα.

Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να περπατήσω να βρω, γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS στο κινητό μου και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ''δώσε τα ούρα''. Περίμενα να μου πουν. Γύρω στις 9 μου είπαν όποτε είσαι έτοιμη μπορείς να δώσεις. Και έδωσα γύρω στις 10 παρά. Επίσης να πω ότι όλη αυτή τη διάρκεια είχα πάει 4-5 φορές στην τουαλέτα. Είχα αποβάλλει πολλά υγρά. Ρώτησα και μου είπαν πως δεν παίζει ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η 24χρονη.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό της βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων».

«Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ..
  • Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.
  • Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.