«Απογοητεύομαι όταν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό» - Οι νέες δηλώσεις της 24χρονης

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Απογοητεύομαι όταν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό» - Οι νέες δηλώσεις της 24χρονης

Λίγο μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της εξετάσεων, η 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού μίλησε ξανά στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και μάλιστα έδειξε ότι στον οργανισμό της υπήρχε χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, κάτι που δεν θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια συνείδησης.

Οι νέες δηλώσεις της 24χρονης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

«Δεν περιμέναμε τις εξετάσεις γιατί εννοείται ότι ένας βιασμός δεν προκύπτει με χάπια ή με οτιδήποτε άλλο. Στις 12 το πρωί πήγα στο τμήμα. Υπολογίζω ότι το τελευταίο ποτό που μου προσέφεραν ήταν στις 3.30 το βράδυ. Καθώς δίνω την κατάθεσή μου, άλλαξε η βάρδια γύρω στις 2 και καθώς λένε στον επόμενο αστυνόμο, έπρεπε να δοθεί διαταγή για να μην καθαριστεί το δωμάτιο. Οπότε υπήρξε μία καθυστέρηση από εκεί. Οπότε μου είπαν κατά τη διάρκεια που έδινα κατάθεση, ότι θα μου πάρουν αίμα και ούρα και θα δώσω ιατροδικαστική εξέταση.

Στην πρώτη κατάθεσή μου, μου τα είπαν αυτά. Ο ιατροδικαστής είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και ότι δε χρειάζεται να μου πάρουν αίμα. Οπότε έτσι και έγινε.Από εκείνη τη στιγμή με πήγαν για ιατροδικαστική εξέταση, αλλά δε μου την έκαναν εκείνη τη μέρα, αλλά την επόμενη μέρα. Από το πρωί στις 12 που είχα επικοινωνία με τον αστυνόμο και πήγα μετά στο τμήμα, μου είπαν ότι δε θα γίνει ούτε σήμερα. Τους παρακάλεσα ότι πρέπει να γίνει γιατί δε μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ.

Η λήψη ούρων έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας, γύρω στις 9 με 10 το βράδυ. Πήγα εγώ και πήρα τα μπουκαλάκια και μάλιστα τα έψαχνα 40’ γιατί δε μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου εκείνη τη μέρα. Ούτε για να περπατήσω για να βρω φαρμακείο. Δεν ισχύει ότι μου χορήγησαν εκείνοι τα μπουκαλάκια. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δήλωσαν ότι μου έδωσαν ουροσυλλέκτες οι ίδιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γεωργία.

«Είχαν περάσει 18 ώρες και όχι 12» σχολίασε από την μεριά του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

«Σήμερα θα γίνει η εξέταση. Ενημερωθήκαμε πως αυτό το χάπι βιασμού που λένε είναι η πιο συχνή διαδικασία κατά την οποία κάποιος το επιλέγει στο θύμα του ώστε να γίνει βιασμός και φεύγει από τον οργανισμό σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο, πολλή στήριξη. Δεν σας κρύβω ότι απογοητεύομαι όταν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση χαπιού που δε μπορεί να βρεθεί, ή δεν ήταν μέσα στα πλαίσια που θα μπορούσε να αποδειχτεί. Σίγουρα ένας βιασμός δεν γίνεται μόνο έτσι. Γιατί μετά θα υπάρχουν πολλές κοπέλες που θα φοβούνται. Λένε μετά “γιατί δεν μιλάει;”. Εγώ φοβάμαι, εγώ μίλησα και μίλησα την ίδια στιγμή που συνειδητοποίησα τι έγινε», κατέληξε η 24χρονη.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό της βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων».

«Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ..
  • Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.
  • Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.