Δολοφονία Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη» - Τα πρώτα λόγια του 20χρονου λίγο πριν παραδοθεί στις Αρχές

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δολοφονία Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη» - Τα πρώτα λόγια του 20χρονου λίγο πριν παραδοθεί στις Αρχές

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο 20χρονος από την Αλβανία μετά από το διεθνές ένταλμα σύλληψης με αφορμή την αποτρόπαια δολοφονία στην Θεσσαλονίκη με θύμα τον 19χρονο Άλκη. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «T-Live» πριν παραδοθεί στις Αρχές όπου φάνηκε να είναι μετανιωμένος.

Οι δηλώσεις του 20χρονου στο T-Live

Είδα στις ειδήσεις για το συμβάν και φοβήθηκα. Έφευγε ο πατέρας και η γιαγιά μου για την Αλβανία και πήγα και εγώ μαζί τους. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση. Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία.

Είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω μάθει για το ένταλμα και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα.

Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι και θέλω να τους πω συλλυπητήρια. Έχω μετανιώσει ναι. Δεν θα πήγαινα ξανά στο γήπεδο γιατί η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα. Έχω φέρει τους δικούς μου σε δύσκολη θέση και θέλω να σταθούν δυνατοί».

«Είχα βγει να κυνηγήσω Αρειανούς...»: Η απολογία του 23χρονου για τον φόνο του Άλκη

Μπορεί να δείχνει μετανιωμένος, αλλά η απολογία του παραμένει ανατριχιαστική, με τον 23χρονο πρώτο συλληφθέντα για τον φόνο του Άλκη Καμπανό να αναφέρεται στις λεπτομέρειες της αιματηρής επίθεσης.

Ο 23χρονος στην απολογία του ισχυρίζεται ότι είχε ξεχάσει να τραβήξει χειρόφρενο όταν βγήκε από το αυτοκίνητο για να δει τι γινόταν στη συμπλοκή, με αποτέλεσμα να μπει αμέσως πάλι μέσα. Βέβαια, σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι είχε βγει μαζί με άλλους στο κυνήγι για φιλάθλους του Άρη.

Κατά τα άλλα, άκρως αποκαλυπτικά για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ στη Θεσσαλονίκη, είναι τα όσα περιγράφει στην απολογία του ο νεαρός Αλβανός, που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη, από χούλιγκαν... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr