Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός

Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός που αναζητούσαν οι αρχές για συμμετοχή του στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος του είχε προαναγγείλει την παράδοση του 20χρονου, ενώ είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος.

Καταπέλτης ο Κούγιας: "Γνωρίζουν ποιοι είναι"

Συνεχίζονται οι έρευνες,μιας και νέα στοιχεία για την υπόθεση έρχονται «στο φως» καθημερινά, για την δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη στη Θεσαλλονίκη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να καταλήξουν στο ποιά τελικά ήταν τα άτομα που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία καθώς μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ένας, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας.

«Ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία»

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων»