Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός:  Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής στην Ελλάδα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα σημερινά κρούσματα 10/02. Από την άλλη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν ακόμα 29 κρούσματα με την «αόρατη» υποπαραλλαγή «Omicron2».

Παράλληλα όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία, η επικράτηση της μετάλλαξης Omicron στην χώρα μας είναι σχεδόν απόλυτη καθώς έχει εκτοπίσει την Delta η οποία εντοπίστηκε σε 164 δείγματα σε σύνολο 1.589 μεταλλαγμένων στελεχών.

Τσικνοπέμπτη - Επιτέλους έρχεται χαλάρωση στην εστίαση

Και ενώ έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια από την είδηση της πανδημίας, με συνεχή lock down και μέτρα, φέτος την τσικνοπέμπτη έρχεται η ελπίδα! Αυτό βέβαια αφορά σε καταστήματα εστίασης, ώστε να γίνει σωστά και παραδοσιακά το ψήσιμο, που όλοι περιμένουν!

Η αλήθεια είναι πως ήρθε έκτακτη ανατροπή σε ότι αφορά τα μέτρα στην εστίαση, καθώς προ ολίγων ημερών άλλα μας είχαν τάξει. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι πως σε αντίθεση με 2 χρόνια πριν ο Έλληνας θα τσικνίσει, ειδικά εκείνοι που δεν ήθελαν να ψήσουν μόνοι τους και θέλουν να επισκεπτούν τα αγαπημένα τους μαγαζιά εστίασης.

Μεταξύ μας με τέτοια πληγή που έχει υποστεί ο χώρος καλό θα ήταν στηριχθεί ο κλάδος μιας και τα μέτρα επιτέλους χαλαρώνουν και τα άτομα στα τραπέζια αυξάνονται...Όσο για το καρναβάλι ακόμα ούτε λόγος!

Τσικνοπέμπτη

Η επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής

Η μόνη αλλαγή που εισηγήθηκε η επιτροπή στα μέτρα που ισχύουν είναι στον αριθμό των καθήμενων με κατάργηση των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.