Φωτιά Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου στην Κέρκυρα για τους δέκα ασθενείς

Έξι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου στην Κέρκυρα για τους δέκα ασθενείς

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις με την φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί της Παρασκευής 18/02. Πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο της Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση για τα άτομα που μεταφέρθηκαν από το πλοίο Euroferry Olympia.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείο της Κέρκυρας

Σήμερα (18/2/2022) διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Συναγερμός σήμανε νωρίς σήμερα, Παρασκευή, για πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες στο οποίο ξέσπασε φωτιά ενώ βρισκόταν βόρεια της Κέρκυρας. Εν πλω βρίσκονταν 237 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το Mega.

Το πλοίο, ονόματι Euroferry Olympia, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα και η φωτιά φαίνεται ότι εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα όταν κινούνταν έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Άμεσα, δόθηκε η εντολή εκκένωσης και ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έσπευσαν πέντε σωστικά του Λιμενικού αλλά και πολλά παραπλέοντα σκάφη. Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

Ερωτώμενος για το εάν έχει εκκενωθεί το πλοίο, επεσήμανε πως είναι.... διαβάστε στο athensmagazine.gr την συνέχεια.